Uncategorized

Održavanje higijene u open space kancelarijama

5
(6)
Kancelarije otvorenog tipa, poznatije kao “open space” kancelarije, su dinamične, bez privatnosti, ali vrlo korisne. U njima zaposleni stvaraju bolje odnose i rade u timu. Originalna ideja otvorene kancelarije zamišljena je još davne 1950. od strane tima u Hamburgu. Na taj način su želeli da olakšaju komunikaciju između zaposlenih.

Mnogo je različitih mišljenja da li je takozvani “open space”  kancelarijski prostor organizovan kao otvoreni prostor, pozitivan ili negativan u pogledu produktivnosti. Možemo se složiti sa tim da se u njemu, informacije brže prenose, olakšana je komunikacija između zaposlenih i stvara se veća povezanost među kolegama.

Međutim, važno je  napomenuti, da ovakvi kancelarijski prostori zahtevaju dodatnu pažnju i angažovanje kada je higijena u pitanju, i da su zaposleni u većem riziku od prenošenja raznih virusa, bakterija i mikroba.

Higijena poslovnog prostora

Higijena poslovnog prostora je više nego ikada  glavna tema u svim kompanijama u proteklom periodu. Veliki značaj kompanije su krenule da daju higijeni i čistoći poslovnog prostora, kako bi zaštitili zdravlje svojih zaposlenih. Redovno čišćenje i dezinfekcija doprinela je smanjenju prenosa i kretanja virusa među zaposlenima.

Statistike pokazuju

  • 58% kompanija, koje su čišćenje i održavanje prostora prepustile profesionalcima iz oblasti higijene, zabeležile su veću stopu prihoda. Razlogu za ovakav uspeh treba pripisati i zbrinutost tima ljudi u higijenskim uslovima u kojima je smanjeno širenje virusa, bakterija i mikroba na minimum.
  • 63% više kompanija se odlučilo na mesečno održavanje kao imperativ za budući rad, razvitak i brigu o zaposlenima.
  • 80% kompanija okrenulo se higijenskim merama više nego ranije.

Na svetskom tržištu je dokazano, da kompanije koje imaju svoj tim za održavanje higijene imaju kontinuirani napredak u poslovanju. Važne činjenice su svakako da ove svetske kompanije, kao i veliki broj njih u Srbiji  imaju 54% manje zaposlenih radnika na bolovanju u odnosu na druge kompanije.

Iz toga se može zaključiti, da higijena radnog prostora zapravo direktno utiče na tim koji daje odlične rezultate.

Invekta – stvaramo za vas sigurnije, čistije i zdravije okruženje!

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 5 / 5. Broj glasova: 6

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *