Dezinfekcija

Početna 5 Dezinfekcija

Dezinfekcija poslovnih objekata, zajedno sa temeljnim čišćenjem koje joj prethodi, zauzima jedno od najvažnijih mesta u sprovođenju brige o onima koji rade ili trenutno borave u određenom radnom prostoru.

Sa pandemijom Covid-19 upoznali smo se 2019. godine. Međutim, virus korone, zajedno sa sezonskim gripom, u brojnim varijacijama i različitim intenzitetom, i dalje pogađa ljude širom sveta.

Ipak, život i poslovanje traju paralelno sa njima. Ne bi li osigurala kontinuitet poslovanja, rukovodstva firmi čine sve kako bi omogućila zdrave i bezbedne uslove rada u svojim preduzećima.

Kako da zaustavite širenje zaraze respiratornim virusima u svom poslovnom objektu?

Odgovornost i mudra poslovna politika nalažu preduzimanje svih preventivnih i profilaktičkih mera kada su u pitanju sezonski i(li) pandemijski virusi. Prema rezultatima procene rizika i u korelaciji sa epidemiološkom situacijom, izrađuju se akcioni planovi za sprečavanje i ublažavanje posledica virusa koji napadaju sistem organa za disanje. Ove planove je neophodno redovno pratiti i ažurirati. Pogotovo ako se sumnja ili je pak potvrđen slučaj infekcije u firmi.

Da biste zaštitili svoje zaposlene, klijente i poslovne partnere od različitih varijanti gripa i korone, trebalo bi angažovati kompaniju koja je spremna da ispuni sve higijenske i zdravstveno-bezbednosne kriterijume.

U skladu sa najvišim standardima i protokolima čišćenja, Invekta vam nudi usluge dubinskog čišćenja i dezinfekcije u cilju sprečavanja širenja pomenutog opasnog virusa.

Na šta posebno obraćamo pažnju pri čišćenju poslovnih prostora s obzirom na Covid-19?

Pri čišćenju i dezinfekciji, prioritet su nam kontaktne tačke gde se virus najviše zadržava i gde se lako prenosi sa čoveka na čoveka.

U ta mesta spadaju:

 • prekidači za svetlo;
 • kvake na vratima;
 • fotokopir-aparati;
 • telefoni;
 • olovke;
 • deljene tastature računara;
 • rukohvati stepeništa;
 • podovi;
 • slavine;
 • dugmad za puštanje vode u toaletu.
dezinfekcija invekta 2

Klijentima je na raspolaganju i stalna tehnička podrška našeg tima visoko kvalifikovanih inženjera. A, to nesumnjivo doprinosi osećaju sigurnosti i izgradnji poverenja.

Plan obezbeđenja objekta i zaposlenih, kao i procenu rizika na osnovu novih bezbednosnih pretnji, moguće je ažurirati i modifikovati. Prema potrebama klijenata, to se može činiti na godišnjem nivou ili ranije.

Takođe, obavezna je i pravovremena revizija sistema kontrole pristupa. Ovaj postupak se mora sprovoditi kako bi ažurnost fizičkih i elektronskih bezbednosnih odredaba bila osigurana i usklađena sa važećim zakonima Republike Srbije.

U ovu grupu ulaze i:

 • pultovi;
 • stolovi i stolice;
 • vrata i dugmad u liftovima;
 • kolica za kupovinu i dr.

U kuhinjskim i trpezarijskim prostorijama, najviše kontaminirane tačke su:

 • ručke na kuhinjskim elementima i frižiderima;
 • slavine;
 • kafe-aparati i dr.

Šta podrazumevaju Covid-19 čišćenje i dezinfekcija?

Preduzeća koja se bave poslovima sa srednjim rizikom od kontaminacije virusom Covid-19 zahtevaju svakodnevno čišćenje i dezinfekciju. Ove mere je potrebno sprovoditi dva puta dnevno, u svim zajedničkim prostorijama i na svim površinama koje se redovno dodiruju.
Covid-19 dezinfekcija je naročit vid dekontaminacije visoko prometnih prostora i svih taktilnih površina. Naročito ako je u poslednja 24 sata u prostoriji boravila osoba obolela od korone.

Ova dezinfekcija se efikasno sprovodi uz pomoć specijalno formulisanih hemikalija, posebnih uređaja i drugih sredstava za rad. Naše osoblje je posebno edukovano za čišćenje i dezinfekciju poslovnih enterijera i mobilijara.

Pri radu obavezno koristimo zaštitnu opremu (skafandere, zaštitne vizire, maske i gumene rukavice) kako bismo smanjili mogućnost daljeg širenja virusa.
dezinfekcija invekta 3

Postkovid dezinfekcija

Nakon potvrđenog slučaja virusa korone u objektu, imperativ je osiguranje cele oblasti i svih prostorija. Zato se radni prostor obavezno mora dezinfikovati i dekontaminirati pre ponovnog korišćenja.

U procesu postkovid-dezinfekcije, upotrebljavamo sredstva koja su visoko testirana i dokazano efikasna protiv svih vrsta patogena (bakterija, virusa, spora i gljiva). Hemikalije koje koristimo su biorazgradive i potpuno bezbedne za upotrebu i prirodnu okolinu.

Takođe, primenjujemo utvrđene i priznate metode sterilizacije čitavih površina, uključujući i zidove, plafone, nameštaj, tepihe i podove.

Ozbiljan i odgovoran posao, kao što je zaštita od virusa Covid-19, trebalo bi poveriti pouzdanoj kompaniji. U tom smislu, napominjemo da Invekta, osim dvodecenijskog iskustva u čišćenju najrazličitijih poslovnih objekata, poseduje sve neophodne ISO sertifikate, regulisane propisima Republike Srbije i Agencije za zaštitu životne sredine.

To su:

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.