Čišćenje staklenih površina

Početna 5 Čišćenje staklenih površina

Čišćenje staklenih površina komercijalnih zgrada se ponekad može učiniti kao vrlo zahtevan i opasan posao. Pogotovo ako je u pitanju fasadno staklo veoma visokih građevina:

• komercijalnih kula;
tržnih centara;
• komercijalnih skladišta;
aerodroma;
fabrika;
• univerziteta i dr.

Međutim, ako ovaj posao obavljaju profesionalci, nema sumnje da će ga izvršiti odgovorno, kvalitetno i bezbedno. Kako po sebe same, tako i po zaposlene u samom poslovnom objektu.

Zašto je važno čišćenje staklenih površina na poslovnim objektima?

Arhitektura modernih biznis-centara sve češće uključuje staklene fasade, koje izgledaju impozantno – futuristički i sofisticirano. Ali, u odnosu na klasične fasadne materijale, staklo zahteva specijalnu negu. Da bi uvek bilo sjajno, glatko i transparentno, trebalo bi ga stalno održavati čistim.

Naime, atmosferske prilike (kiša, grad, sneg, vetrovi, sunce, atmosferski gasovi) neminovno ostavljaju trag. Zato je staklenu fasadu potrebno češće čistiti kako bi izgledala blistavo. I unutrašnji prozori, vrata sa staklima i stakleni paravani u tzv. open-space kancelarijama isto podrazumevaju pravovremeno i pažljivo održavanje.

Problem zamagljenosti i tzv. mlečnobelog sloja tada postaje izraženiji, što može predstavljati rizik za svakodnevno funkcionisanje i sigurnost.

čišćenje staklenih površina invekta 2
Dakle, staklena fasada bi trebalo da bude multifunkcionalna i da osigura:
 

  • protekciju od klimatskih uticaja (uključujući i sunčevo zračenje);
  • zvučnu i toplotnu izolaciju;
  • da dobro dihtuje;
  • da bude otporna na vatru.

Kako čisti prozori povećavaju radnu efikasnost i smanjuju troškove vaše kompanije?

Čisti prozori su važni i sa strane efektivnosti rada. Propuštanje više prirodnog svetla pozitivno se odražava na raspoloženje, radni elan i postignuća zaposlenih.
 
Svetliji radni ambijent definitivno donosi brojne beneficije:
 

  • povećava se energetska efikasnost prostora;
  • zaposleni su bolje fokusirani na posao (što poboljšava njihov učinak);
  • deluje afirmativno na klijente, investitore i poslovne partnere.

Čišćenje staklenih površina – Kome se obratiti za najbolju uslugu?

Čišćenje staklenih površina (unutrašnjih i spoljašnjih) trebalo bi poveriti sigurnoj i ozbiljnoj firmi. Zahvaljujući dvodecenijskom iskustvu, velikom broju kvalifikovanih radnika i najefikasnijim biorazgradivim sredstvima, Invekta važi za jednu od najpouzdanijih u oblasti facility management-a.

čišćenje staklenih površina invekta 3

Prema potrebama klijenata i u zadatom roku, efikasno i brzo ćemo ukloniti sve slojeve prljavštine, tragove hemikalija i fleke različitih vrsta bez obzira na veličinu i visinu prozora. Da bismo staklo u / na vašem poslovnom objektu doveli do najvišeg sjaja i čistoće, eliminisaćemo tragove korozije, atmosferskih padavina, izduvnih gasova i smoga, čađi, prašine, paučine, naslage masnoće i ptičjeg izmeta.

Ukoliko je fasada vaše biznis-zgrade optočena staklom, s punom odgovornošću prihvatamo celokupno održavanje njene čistoće. Naš tim specijalno obučenih radnika za poslove na visinama je prošao stručnu obuku po internacionalnim standardima. Zbog toga se odlikuje izuzetnom tehnikom i uvežbanošću.

Napominjemo da nas možete angažovati i kada je u pitanju pranje i održavanje drugih tipova fasadnih površina: kamene, granitne, alubond i dr.

Neka staklena ili druga fasada vašeg biznis-objekta ostavi povoljan prvi utisak i ukaže na odgovornu i održivu poslovnu politiku koju sprovodite!

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.