Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova

Početna 5 Održavanje poslovnih objekata 5 Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova 5 Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova
0
(0)

Čišćenje fabrika za cilj ima nesmetano obavljanje njihovih primarnih delatnosti. Uz minimiziranje energetskih i drugih rashoda, s jedne strane, i povećanje produktivnosti, s druge.

Praktično, to znači sledeće: ako se u fabričkim pogonima i oko njih redovno sprovode neophodne higijenske i tehničke mere, posao neće trpeti nepotrebna odlaganja zbog nepredviđenih okolnosti.

Pročitajte još i: Sve što treba da znate o tehničkom održavanju poslovnih objekata >>

Kako čišćenje fabrika i fabričkih krugova može smanjiti poslovne gubitke?

Svaki posao zahteva izvesna ulaganja: u ljudske resurse, opremu, repromaterijal i dr. Proizvodna delatnost je u tom smislu posebno pod pritiskom, pogotovo ako se obavlja u tri smene.

To implicira da svi radni uslovi moraju biti ispunjeni 24 / 7 kako ne bi dolazilo do zastoja u proizvodnji, tj. da svi pogoni rade punim kapacitetom. Zato što svaka obustava rada, makar i kratka, obično znači velike gubitke za preduzeće.

Tako je, osim ispravnosti mašina i obezbeđenja alata i drugih sredstava za rad, naročito bitno da poslovno okruženje bude uredno i čisto.

Jer, bez obzira na primenu najsavremenije tehnike, ljudski faktor je nezamenjiva karika u proizvodnom lancu. Zbog toga je od najveće važnosti učiniti sve da zaposleni budu zadovoljni svim uslovima rada, s akcentom na zdravo i bezbedno poslovno okruženje.

čišćenje fabrika invekta 2

Foto: Invekta

Profesionalno održavanje higijene i pedantnost u uređenju mašinskih postrojenja i magacina može sprečiti brojne akcidente: od alergijskih reakcija do fizičkih povreda.

Naime, ukoliko se u fabričkom pogonu ili magacinu nepravilno odlažu alati i mašine, ako se gomila smeće ili se prolivene tečnosti, ulja i maziva ne uklanjaju, postoji velika opasnost od saplitanja, klizanja i ozleda. Zato je važno u redovnim razmacima vršiti i mašinsko poliranje tvrdih podova.

Za poslodavca kojem veliki broj radnika odlazi na bolovanje zbog neadekvatnih higijenskih uslova takvo stanje je dugoročno neodrživo.
Pročitajte još i: Profesionalno održavanje higijene poslovnih objekata – Trend ili vaša objektivna potreba? >>

Koliko često je potrebno sprovoditi čišćenje fabrika i fabričkih krugova?

Održavanje higijene industrijskog objekta i njegovog okruženja obavlja se u vremenskim intervalima koje diktiraju priroda i obim posla. Tako prehrambena proizvodnja zahteva daleko viši nivo higijene od, na primer, štamparije ili tekstilnih proizvodnih linija. Higijenske mere u proizvodnji hrane se usklađuju sa standardom HASAP i od njega ne smeju odstupati.

Zbog toga se u takvim fabrikama posebna pažnja obraća na temeljnu dezinfekciju svih površina kako bi se eliminisale bakterije i drugi patogeni.

Kada je u pitanju broj zaposlenih, i on može biti determinjujuć faktor u pogledu redovnosti čišćenja. Veći broj radnika nužno podrazumeva i učestalije čišćenje, naročito zajedničkih prostorija (toaleta, trpezarija, svlačionica).

Uz obezbeđenje svih sredstava za održavanje lične higijene: toalet-papira i ubrusa, sapuna i dezinfekcionih sredstava.

Kao i u drugim poslovnim objektima, i u postrojenjima lake i teške industrije je potrebno svakodnevno održavanje higijene. Ono obično obuhvata čišćenje radnih površina i brisanje podova, kao i ribanje toaleta i kuhinjskih prostorija.

čišćenje fabrika invekta 3

Foto: Freepik, Aleksandar Little Wolf

Međutim, preporučljivo je jednom mesečno obavljati generalno čišćenje. Pod njim se obično podrazumeva pranje staklenih površina, skidanje paučine i dezinfekcija površina koje se najčešće dodiruju (prekidači, utičnice, kvake).

U zavisnosti od vrste posla koji se u fabrici obavlja, generalno čišćenje može obuhvatati i uklanjanje prašine, masnoće i drugih naslaga sa mašinskih postrojenja. To ponekad uključuje i pranje pumpama visokog pritiska. Dakle, sve sanitarne aktivnosti koje dati biznis zahteva da bi se sprečili negativni uticaji na rad.

Pročitajte još i: Agencije za čišćenje Beograd – Posrednici između vas i perfektno čistog prostora u kom radite >>

Neka uz našu pomoć okruženje vaše fabrike bude besprekorno kao i njena unutrašnjost!

Kompanija Invekta posluje na nivou cele Republike Srbije i sarađuje sa klijentima iz najrazličitijih oblasti privrede. Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova deo su naše ekspertize i bogate prakse.

Da li je važnije očistiti proizvodni pogon ili krug fabrike?

Odgovor na ovo pitanje je da su obe stvari podjednako bitne i da nijednu ne treba zanemariti. Koliko je sa stanovišta higijene i estetike bitno enterijer poslovne zgrade održavati čistim, toliko je važno i radni krug oko fabrike držati urednim i organizovanim. Isto važi i za naftno postrojenje, magacin ili bilo koji drugi industrijski objekat.

Stoga se trudimo da svojim klijentima obezbedimo obe usluge, i to na najprofesionalniji i najodgovorniji način.

Uvek nastojeći da ostvari zavidan nivo higijene i da zadovolji visoke kriterijume nalogodavca, kompanija Invekta je posvećena obezbeđenju svih uslova da se dogovoreni zadaci ispune na maksimalno profesionalan način.

Higijeničari koje biramo za ovu vrstu posla moraju imati osećaj za čistoću, biti dobro edukovani i pouzdani. I, što je najvažnije, truditi se da ispune najviše kriterijume čistoće, po kojima smo poznati bezmalo 20 godina.

Savremenim mašinama, ali i klasičnim sredstvima za čišćenje spoljašnjih prostora, uklanjamo naslage prljavštine, opalo lišće i druge nusproizvode. Tako činimo prilaz i okolinu vašeg biznis-objekta podjednako pedantnim i uglednim kao i njegov enterijer.

čišćenje fabrika invekta 4

Foto: Pexels, Mica Asato

U svrhu čišćenja dvorišta, trotoara, parkinga i drugih spoljašnjih fabričkih površina, obezbeđujemo sve neophodne alate i mašine. Pored metli različitih vrsta, tu su i lopate, kante, grabulje, usisivači i duvači za lišće i još mnogo toga. Dakle, sve ono što bi olakšalo i ubrzalo rad, učinilo ga efikasnijimm, a naše klijente zadovoljnim.

Samo perfektno čist i uredan interni i eksterni prostor je zdravstveno bezbedan, funkcionalan, produktivan i estetski efektan.
Pročitajte još i: Budućnost održavanja poslovnih objekata >>

Profesionalna usluga podržana najmodernijim softverom

Osim profesionalnosti i izvanrednog kvaliteta usluga, ono što Invekti obezbeđuje vodeću poziciju u facility management-u jeste softversko upravljanje poslovima održavanja poslovnih objekata.

Prateći digitalne trendove, ustanovili smo da ćemo biti još efikasniji i da ćemo svojim klijentima ponuditi servis na višem nivou ako one budu podržane softverom. Zahvaljujući njemu, u svakom minutu, sa bilo kog mesta, imamo uvid u celokupan radni proces u poslovnim objektima.

Tako i klijenti i mi stičemo potpunu kontrolu i možemo blagovremeno reagovati na neregularnosti, te hitno raditi na poboljšanju.

Posebnu pogodnost u pogledu našeg softvera čini to što ga potpuno besplatno instaliramo kod korisnika paketa naših usluga.

Ako želite saznati više o održavanju fabrike i fabričkog kruga, o pomenutom softveru i drugim našim uslugama (održavanje higijene, tehničko održavanje, obezbeđenje, usluge podrške), kontaktirajte s nama.

Svakog radnog dana, 8–16 č., možete nam se javiti telefonom (+381 64 70 595 39). A, mimo radnog vremena, u vreme koje je za vas najpogodnije, mejlom (office@invekta.rs).

Pročitajte još i: Modernizujte i pospešite svoje poslovanje softverskim upravljanjem! >>

 

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Povratna veza/Povratni ping

  1. Papirna konfekcija za firme || Invekta - […] Pročitajte još i: Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova >> […]
  2. Mašinsko pranje komercijalnih podova || Invekta - […] Pročitajte još i: Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova >> […]
  3. Čišćenje snega oko poslovnih zgrada || Invekta - […] Pročitajte još i: Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova >> […]
  4. Softversko upravljanje održavanjem preduzeća || Invekta - […] Pročitajte još i: Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova >> […]
  5. Čišćenje i dezinfekcija poslovnih objekata || Invekta - […] implementiramo priznate metode sterilizacije svih kontaktnih-delova biznis-centara, kancelarija i fabrika: nameštaj, itisone, tvrde podove, zidove i […]
  6. Uređenje zelenila || Blog || Invekta - […] Spoljni saradnici i posetioci (naročito oni veoma bitni sa aspekta poslovanja i ugleda firme) takođe se neće osećati najprijatnije…
  7. Mašinsko pranje itisona u poslovnim prostorijama | Blog || Invekta - […] Pročitajte još i: Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova >> […]

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.