U čijoj je nadležnosti čišćenje snega oko poslovnih objekata?

Početna 5 Facility management 5 U čijoj je nadležnosti čišćenje snega oko poslovnih objekata?
0
(0)

Čišćenje snega ispred biznis-centara, prilaznica fabrikama i magacinima, kao i otvorenih parkinga pred tržnim centrima i aerodromima, izuzetno je važan posao sa aspekta bezbednosti.

Nema sumnje da već prve nanose pahulja treba odmah i potpuno ukloniti kako se ne bi formirao led i povećala opasnost od akcidenata i povreda izazvanih klizanjem.

čišćenje snega invekta 2

Budući da su u pitanju objekti komercijalne namene, koje karakteriše velika posećenost, ni pragmatički, odnosno funkcionalni element, ne bi trebalo prenebregnuti.

Ako je krug fabrike, veletrgovine ili bilo koje poslovne zgrade valjano oščićen, vozilima i pešacima je omogućen nesmetan pristup. To znači da posao neće trpeti zbog nepovoljnih vremenskih uslova i da će se obavljati relativno uobičajeno.

Pročitajte još i: Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova >>

Ko je nadležan za čišćenje snega u neposrednoj blizini biznis-građevina?

Ukoliko je reč o širem okruženju (bulevari, ulice i javni trotoari, magistralni i auto-putevi), uklanjanje snega spada pod ingerenciju javnih i komunalnih preduzeća, poput Puteva Srbije ili Gradske čistoće.

Kada se radi o prostoru koji neposredno oivičava poslovni objekat (kolski prilaz, parking, trotoar, plato, stepenište i sl.), tada obavezu čišćenja snega preuzima dato preduzeće. Obično angažujući zimsku službu privatne kompanije koja raspolaže resursima za kvalitetno obavljanje tog posla.

Ukoliko dotična firma ne preduzme ništa po pitanju raščišćavanja snega, ne samo da posredno nepovoljno utiče na sopstveno poslovanje, nego joj prete i drakonske zakonske kazne.

Pročitajte još i: Budućnost održavanja poslovnih objekata >>

Koje je pravo vreme početka priprema za prve snežne padavine i kada angažovati zimsku službu?

Premda mnogima čišćenje snega pada na pamet tek kada čuju meteorološku najavu ili kada se pahuljice zabele ispred njihove kuće, na ovu važnu zimsku aktivnost se mora misliti mnogo ranije. Pogotovo kada se radi o industrijskim lokacijama i zgradama s komercijalnom funkcijom.

Pri definisanju godišnjeg budžeta za razne troškove i namene, odgovorni menadžmenti ozbiljnih firmi kao obaveznu stavku uzimaju čišćenje snega.

Njihovi ciljevi su jasni i neprikosnoveni:

  • bezbednost zaposlenih i posetilaca;
  • redukcija rizika od smanjenja produktivnosti u zimskim mesecima.
čišćenje snega invekta 3

Foto: Pexels, Darya Sannikova

S obzirom na to da većina preduzeća budžete određuje 3–4 meseca pre završetka godine, to je pravo vreme kada treba razmišljati o angažovanju zimske službe.

Naravno, letnji meseci su idealni za odabir odgovarajućeg partnera za ovu vrstu poslova. Jer, većina odluku o uklanjanju snega ostavlja za kraj godine. Takve odluke nose veliki poslovni rizik jer u to doba firme koje pružaju uslugu čišćenja snega imaju uveliko prebukiran raspored!

Pročitajte još i: Facility management – Vodič kroz upravljanje održavanjem nekretnina sa poslovnom namenom >>

Dobra vest: u servisni opus Invekte spada i čišćenje snega!

Kompanija Invekta je klijentima koji već koriste njene usluge (više)godišnjeg raznolikog održavanja poslovnica omogućila i pružanje usluga zimske službe.

Kada nam se firme obrate u potrazi za kvalitetnim facility uslugama, znaju da će kod nas pronaći sve na jednom mestu. To su:

Ova činjenica im pruža prvenstveno olakšanje, a potom sigurnost da sve obaveze facility management-a stavljaju u ruke pouzdanog partnera. Dostupnog 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji.

Zbog toga nam se rado okreću i kada je čišćenje snega u pitanju.

Pročitajte još i: Modernizujte i pospešite svoje poslovanje softverskim upravljanjem >>

Naša visoka profesionalnost u pružanju usluge uklanjanja snega

Registar od preko pet stotina klijenata širom Srbije pokazatelj je da svakom poslu koji je u našoj nadležnosti pristupamo krajnje ozbiljno, odgovorno i stručno.

Naše profesionalno osoblje, obučeno da radi na svim zimskim industrijskim vozilima i mašinama, čišćenje snega obavlja s maksimalnom posvećenošću i pedantnošću. Posebno s obzirom na opasnost od poledica i zimskih povreda.

Kroz dvodekadni rad, nastojali smo da odgovorimo na sve potrebe koje smo uviđali kod svojih poslovnih saradnika. Zbog toga naš zimski vozni i mehanički park čini tehnološki najmodernija i praktično najefikasnija mehanizacija i alat. Adaptilna veličini i strukturi svakog terena:

  • traktori sa guračima (veći i manji);
  • vozila sa raonikom i posipačem (soli, peska, granulata);
  • grtalice;
  • snežne freze (čistači snega);
  • bacači snega;
  • strugači za led;
  • lopate različitih formi, veličina i čvrstine.
čišćenje snega invekta 4

Foto: Pexels, Mateusz Feliksik

Sigurno ste čuli da je na našim planinama već pao prvi sneg i da su se regionalne zimske službe već dale na posao. Od nizijskih regija snežne padavine su još daleko, ali ne i predaleko.

Sneg je tu, vreba iza ugla.

Stoga, ako ste naš klijent (ili nameravate da to postanete), a niste ranije dogovorili uslugu raščišćavanja snega, nemojte više časiti ni časa – pozovite nas i što pre zakažite sastanak.

Rado ćemo vam pomoći da spremni i sigurni dočekate zimu i da svoj posao vodite uspešno i bez distrakcija.

Pročitajte još i: Profesionalno sanitarno održavanje komercijalnih zgrada >>

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Povratna veza/Povratni ping

  1. Dispenzeri za firme || Invekta - […] se bavimo uključuje i tehničko održavanje biznis-objekata, obezbeđenje, uređenje zelenila, zimsku službu i tzv. back-office usluge […]

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.