Dispenzeri za firme kao kruna održavanja higijene poslovnih prostora

Početna 5 Održavanje poslovnih objekata 5 Papirna konfekcija 5 Dispenzeri za higijenski papir 5 Dispenzeri za firme kao kruna održavanja higijene poslovnih prostora
0
(0)

Dispenzeri za firme predstavljaju deo redovnog higijenskog asortimana, bez kojeg savremeni objekti poslovne namene ne mogu funkcionisati. To se naročito odnosi na bolnice, preduzeća, tržne centre i transportne zgrade, kroz koje dnevno prolazi veliki broj ljudi.

Svi posetioci neminovno koriste sanitarne prostorije (prevashodno toalete, ali i trpezarije), koje su danas nezamislive bez ovih pomoćnih aparata.

Pročitajte još i: Profesionalno sanitarno održavanje komercijalnih zgrada >>

Da pojasnimo: šta su tačno dispenzeri za firme?

Sigurno se većina bar jednom susrela sa nekim od ovih uređaja pri poseti određenom poslovnom objektu ili ustanovi: restoranu, trgovinskom centru, aerodromu, bolnici ili domu zdravlja.

Dispenzeri za firme su profesionalni, vrlo praktični držači za razne vrste papira, ali i tečnosti za održavanje higijene.

Njihova korist je višestruka: osim što obezbeđuju maksimalnu zaštitu sredstava za higijenu od kontaminacije bakterijama, oni su nesumnjivo ekonomični. To znači da precizno doziraju broj, odnosno količinu, sanitarnog materijala koji se koristi.

dispenzeri za firme invekta 2

A, kako se postavljaju na vrlo prometnim mestima i beleže visok stepen upotrebe, to na godišnjem nivou znači ogromnu uštedu za pravno lice.
Pročitajte još i: Papirna konfekcija – Obavezni higijenski repromaterijal za preduzeća >>

Vrste dispenzera

Na tržištu postoje brojne vrste dispenzera, koji se razlikuju prema metodu rada, materijalu od kog su sačinjeni, kapacitetu, prilagođenosti vrsti papira, veličini, obliku i boji. Svrha im je svima zajednička: održavanje lične higijene, a kompanija Invekta je specijalizovana za njihovu nabavku i brzu montažu.

Prema metodu rada, dispenzeri se dele na:

  • manuelne;
  • automatske / senzorne (eng. autocut, samosekući).

Manuelni funkcionišu po principu ručnog izvlačenja ili cepanja papira. Korisnik tako može izvući onoliko složivih listova ubrusa ili toalet-papira koliko mu je potrebno. Kod tzv. smart-one rolni toaletnog papira to je znatno olakšano jer se kroz mali otvor na cirkularnom dispenzeru jednostavno izvlači papir po papir.

Automatski dispenzeri, iako troše struju, znatno štede papir jer nema neplanskog i nepotrebnog rasipanja. A, to je čest slučaj sa rolnama na klasičnim držačima (pretežno namenjenim kućnoj upotrebi). U godišnjem sumiranju troškova, učinak senzornih dispenzera u smislu ekonomičnosti značajno je bolji od manuelnih.

U pogledu forme, postoje:

  • pravougaoni;
  • kružni.

Pravougaoni dispenzeri se koriste za samosložive listove ubrusa za ruke i toalet-papira, dok se u cirkularne umeću standardne rolne toalet papira i smart-one rolne.

dispenzeri za firme invekta 3

Foto: Invekta

Veličina i kapacitet dispenzera

Dimenzije dispenzera variraju i direktno su proporcionalne njihovim kapacitetima. Tako u većinu njih mogu stati dva pakovanja samosloživih ubrusa ili toaletnih listića. Svako pakovanje sadrži 200 dvoslojnih papira, što implicira da je kapacitet dispenzera 400 listova.

Kada su u pitanju nosači standardnih rolni higijenskog papira, u komercijalne dispenzere staju obično tri rolne, gde jedna od dve rezervne odmah smenjuje onu koja je potrošena.

dispenzeri za firme invekta 4

Foto: Freepik, Xvect interna

Prema materijalu izrade, dispenzeri se dele na:

  • plastične;
  • aluminijumske;
  • rostfrajne.

Kao i kada su u pitanju drugi proizvodi, naročito oni koji podrazumevaju kvalitet i dugovečnost upotrebe, rostfraj (inoks) i aluminijum imaju preimućstvo nad plastikom. Takođe, i izuzetna doza elegancije im ide u prilog.

Razlog zbog kojeg se mnoge kompanije odlučuju za plastične držače jeste njihova ekonomičnost i lakoća održavanja. Naime, na njima se, za razliku od rostfrajnih, manje vide otisci prstiju i fleke od vode. Naročito ako su bele boje (crni su ipak malo zahtevniji u tom pogledu).

Ipak, i plastični i rostfrajni dispenzeri za firme su visoko funkcionalni i antiseptički, te ispunjavaju svoj primarni cilj.

Pročitajte još i: Budućnost održavanja poslovnih objekata >>

Dispenzeri za firme su vam sigurno potrebni, a šta je sa dozatorima za sapun?

I dispenzeri i dozatori se mogu podvesti pod zajednički naziv domaćeg porekla držač ili nosač. Međutim, u žargonu profesionalnog održavanja higijene komercijalnih objekata, među njima se pravi jasna razlika.

Namena dozatora ili dozera jeste omogućavanje lake upotrebe sapuna u zajedničkom / javnom toaletu uz pomoć mehanizma za ispumpavanje tečnosti. U njih staje i penušavi sapun, ali i sredstva za dezinfekciju ruku na bazi alkohola (dezinficijensi).

Kao i dispenzeri za higijenski papir, izrađuju se od dve, odnosno tri vrste materijala, i najčešće u standardnim bojama (beloj, crnoj, metalik sivoj i klasičnoj inoks). Isto mogu biti manuelni (sa dugmetom ili papučicom za iniciranje ispumpavanja) ili automatski, tj. senzorni.

Kapacitet rezervoara im oscilira u zavisnosti od predviđene učestalosti upotrebe i kreće se od 500 ml do 2.000 ml. U jednom potezu obično ispuštaju 1, 7 ml tečnosti.

Bez obzira na to koji tip aparata vam je potreban, Invekta u svom asortimanu ima veliki izbor najkvalitetnijih dispenzera, dozatora i kaseta za osvežavanje ambijenta pouzdanih svetskih proizvođača.

Ukoliko ste neodlučni za koju vrstu da se opredelite, rado ćemo vam pomoći pri odabiru kada sagledamo potrebe vašeg poslovnog prostora.

Pročitajte još i: Redovnim čišćenjem kancelarija do veće produktivnosti kompanije >>

Kako vam Invekta može pomoći da dosegnete najviši nivo čistoće u svojoj poslovnoj zgradi?

Na polju facility management-a u Srbiji, kompaniji Invekta pripada jedno od vodećih mesta. S obzirom na 20-godišnje poslovanje, značajno iskustvo i veliki profesionalizam, ova pozicija se objektivno može smatrati zasluženom.

Održavanje higijene objekata namenjenih poslovanju svake vrste naša je specijalnost. Počev od svakodnevnog / generalnog čišćenja i čišćenja staklenih površina, preko mašinskog čišćenja kancelarijskog nameštaja, do industrijskog pranja i poliranja tvrdih podnih obloga.

Delatnost kojom se bavimo uključuje i tehničko održavanje biznis-objekata, obezbeđenje, uređenje zelenila, zimsku službu i tzv. front i back-office usluge podrške.

Sve ove servisne aktivnosti sprovodimo na najvišem nivou zahvaljujući velikom broju kvalifikovanih radnika (preko četiri stotine!) i bogatom kontigentu najsavremenijih industrijskih vozila, mašina i alata.

Ipak, ono što nas čini jedinstvenim u ovom delu Evrope jeste softver za upravljanje održavanjem higijene. Zahvaljujući njemu, naša efikasnost i ekspertiza dostižu vrhunac!

Čitanjem ovog teksta, već znate da ste na pravoj adresi. Sve što sada treba da uradite jeste da zakažete sastanak sa našim rukovodstvom. To možete učiniti putem kontakt-forme, telefonom (+381 64 70 595 39) ili mejlom (office@invekta.rs).

Pročitajte još i: Modernizujte i pospešite svoje poslovanje softverskim upravljanjem >>

 

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Povratna veza/Povratni ping

  1. Agencije za čišćenje Beograd || Invekta - […] Pročitajte još i: Dispenzeri za firme kao kruna održavanja higijene poslovnih prostora >> […]
  2. Profesionalni dozatori za sapun i dezinficijense | Blog || Invekta - […] Pročitajte još i: Dispenzeri za firme kao kruna održavanja higijene poslovnih prostora >> […]

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.