Poliranje tvrdih podova u profesionalnim građevinama naša je briga!

 / 18. novembar 2022.
Početna 5 Održavanje poslovnih objekata 5 Mašinsko poliranje tvrdih podova 5 Poliranje tvrdih podova u profesionalnim građevinama naša je briga!
0
(0)

Poliranje tvrdih podova nekada se obavljalo manuelno i predstavljalo je veoma naporan, iscrpljujuć i dugotrajan posao. Danas, kada postoje vrhunske mašine za ovu vrstu radnih zadataka i profesionalci koji ih obavljaju, sve je daleko jednostavnije i lakše.

Pročitajte još i: Agencije za čišćenje u Beogradu >>

Poliranje tvrdih podova je final touch u održavanju komercijalnih građevina

O potrebi mašinskog pranja i poliranja podova čvrste strukture u objektima s poslovnom namenom izlišno je i govoriti. To bi trebalo da bude deo standardnog održavanja higijene bez obzira na to da li se radi o kamenom, betonskom, mermernom, granitnom, keramičkom ili PVC-podu.

Sigurno ste se zapitali zašto, a mi ćemo se potruditi da vam kroz naredni tekst pružimo pravi odgovor.

poliranje tvrdih podova invekta 2

Foto: Unsplash, Ashley Byrd

Izvođenjem ovih dveju radnji, podovi su ne samo sjajniji, nego i otporniji na habanje, vlagu i druge tipove oštećenja. Osim toga, stručno očišćen i ispoliran pod duže ostaje čist. To znači da se, izglađivanjem neravnina i postavljanjem zaštitnog finalnog sloja, sprečava zadržavanje prašine i lako lepljenje nečistoća za pod.

Pročitajte još i: Mašinsko pranje tvrdih podova u rukama profesionalaca! >>

Mašinsko pranje No. 1 – Poliranje tvrdih podova No. 2

I pored redovnog brisanja podova mopom, preporučljivo je jednom mesečno upotrebiti mašine i izvršiti temeljno čišćenje. To se najviše odnosi na javne i biznis-prostore koje svakodnevno posećuje veliki broj ljudi.

Zahvaljujući najkvalitetnijim vakuumskim polirkama renomiranih svetskih proizvođača Wirbel i HAKO, visoko kvalifikovani higijeničari kompanije Invekta spremno pristupaju glancanju podne obloge u bilo kom poslovnom prostoru.

Da bi se postigli besprekorni rezultati poliranja, najpre se industrijskim mašinama podovi moraju podrobno oprati i dovesti u higijenski ispravno stanje. Napominjemo da higijeničari moraju biti toliko pedantni da svaki, i najmanji trag nečistoće pažljivo uklone pre poliranja. Jer, na primer, samo jedna nepočišćena vlas kose može izazvati pucanje politure.

Zato se specijalnim rotacionim četkama, namenskim deterdžentima i posebnom vrstom mopa, uklanjaju stari slojevi prljavštine, masnoće, industrijskih tečnosti, žvakaćih guma… Ovom spisku uslova za ispravan postupak glancanja treba dodati i pažljivo podešavanje broja obrtaja polirke (2.000–3.000) prema vrsti podloge.

Ukoliko je podna obloga sačinjena od ploča, ukupnošću pobrojanih radnji se i fuge između njih efikasno čiste i poprimaju prvobitni kolorit.

Na pojedinačne delove podloge zatim se nanosi specijalna emulzija za negu, visoki sjaj ili mat završnicu i ravnomernu uglačanost. Potom se sačeka njeno sušenje kako bi se izbegla neželjena pojava mrlja.

Uz odabir adekvatne metode poliranja, nivoa abrazivnosti jastučića i filceva, proces poliranja se nekoliko puta ponavlja dok se ne postignu najviši rezultati.

Politura je vrlo postojana i ostavlja utisak mokrog sofisticiranog sjaja da se u patosu može ogledati. U polituri se, naime, nalaze molekuli što sijaju i koji se, dejstvom filceva na polirki, zapale i odašiljaju svetlosne reflekse.

Ovaj vizuelni efekat je primetan naročito na podlogama od mermera, koje odbijaju sunčeve zrake i primaju odraz celokupnog enterijera. Ipak, pomenuti molekuli s vremenom gube iskričavost, te je zato potrebno jednomesečno održavanje politure.

Nakon dva sloja politure i četiri sloja sjaja, pod se oblaže finalnom antikliznom formulom. Ovaj sloj, pored sprečavanja povreda uzrokovanih klizanjem, ima dodatnu funkciju dužeg održavanja poda bleštavim.

Ukoliko se ovim beneficijama doda i produženje veka trajanja podne obloge, isplativost investiranja u poliranje tvrdih podova se nikako ne može dovesti u pitanje.

SAVET PLUS
Kada se radi o vraćanju mobilijara na uglačani pod, preporučljivo je da se sačeka 24 sata od poliranja. U svakom slučaju, trebalo bi izbegavati vučenje nameštaja, odnosno fabričkih mašina i alata, po ispoliranom podu. Na taj način će se sigurno izbeći habanje i guljenje poda, kao i ostavljanje ružnih tragova i fleka.

poliranje tvrdih podova invekta 3

Pročitajte još i: Budućnost održavanja poslovnih objekata >>

Da li naš rad ometa zaposlene u poslovnoj zgradi u kojoj smo angažovani?

Ergonomske mašine koje koristimo ne samo da zahvataju maksimalnu površinu (čak 2 cm od ivice podloge!), nego emituju i niske frekvencije buke. Bez obzira na svoju veliku rotacionu moć, odnosno brzinu.

To implicira odsustvo negativnog auditivnog uticaja u vidu uznemirenja radnika u okolnim prostorijama / kancelarijama. Tako oni svoju delatnost mogu obavljati bez remećenja.

Pročitajte još i: Kako obezbediti zdrave uslove rada u open-space kancelarijama? >>

Stručno, kvalitetno i u roku – Sa Invektom do poda koji se savršeno cakli!

Pored dnevnog održavanja čistoće podnih obloga, mašinskog pranja i poliranja, sprovodimo i druge profilaktičke mere po želji klijenta: impregnaciju i kristalizaciju.

poliranje tvrdih podova invekta 4

Foto: Unsplash, Petr Magera

Posle našeg profesionalnog zbrinjavanja, sveže uglačani podovi će zablistati perfektnim sjajem. Tako će pokazati svoj pravi kvalitet i boju, čineći prostor svetlijim, prozračnijim i radno stimulativnijim. Nesumnjivo, privlačnijim i ugodnijim za goste, poslovne partnere i investitore!

Pročitajte još i: Profesionalno sanitarno održavanje komercijalnih zgrada >>

Zašto je za poliranje tvrdih podova potrebno angažovati profesionalnu službu?

Prednost poveravanja održavanja podnih obloga stručnjacima ogleda se u tome što oni raspolažu potrebnim znanjem i opremom za efikasno obavljanje posla. Naime, održavanje podova u komercijalnim objektima zahteva poseban pristup i odabir sanitarnih tečnosti, mašina i dodataka.

Čak i ako biste se odlučili na kupovinu profesionalnih sredstava za rad, a poliranje poverili nekvalifikovanim licima, rezultat bi bio odsustvo kvaliteta. Koje bi vas na kraju veoma skupo stajalo.

Nestručnim rukovanjem mašinama i hemijskim proizvodima, bila bi načinjena nepopravljiva šteta, a finansijski gubitak bi bio evidentan.

Šteta bi se ogledala u trajnom oštećenju poda usled primene neodgovarajućih hemikalija, materijala i neprilagođene brzine obrtaja i broja pokreta.

Pozivanjem profesionalaca za poliranje tvrdih podova, izbeći ćete ovaj rizik i sigurno uštedeti novac, vreme i trud. Na Invektu se možete osloniti kada su u pitanju i drugi vidovi održavanja prostora namenjenih različitim poslovnim delatnostima.

Portfolio kompanije Invekta beleži rad u hotelskim lobijima, izložbenim salonima automobila, bolničkim hodnicima, holovima različitih ustanova, fabričkim halama, apotekama i dr.

Koji god prostor sa profesionalnom funkcijom da je u pitanju, možemo odgovoriti na svaki zahtev, u bilo koje doba. I, uz primenu najsavremenijeg softvera za upravljanje održavanjem poslovnih objekata.

Pošaljite nam upit za ponudu i naš stručni tim će poslovni predlog u potpunosti prilagoditi potrebama vašeg biznisa.

 

[wpforms id=”1222″ title=”true”]

 

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Povratna veza/Povratni ping

  1. Mašinsko pranje itisona u poslovnim prostorijama | Blog || Invekta - […] Pročitajte još i: Poliranje tvrdih podova u profesionalnim građevinama naša je briga! >> […]

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.