Mašinsko pranje itisona

Početna 5 Mašinsko pranje itisona

Mašinsko pranje itisona je jedna od higijenskih mera koja se, prema stanju zaprljanosti, sprovodi periodično – jednom do dvaput mesečno.

Itisoni za komercijalnu upotrebu se razlikuju u odnosu na one namenjene kućnim uslovima. Njihove glavne odlike su:

 • viša izdržljivost;
 • veća otpornost na habanje i svetlost;
 • antistatičnost;
 • standardna klasa gorivosti.

Itisonima se generalno poboljšava vizuelni efekat. A, neretko ostavljaju utisak luksuza i na pravi način manifestuju estetiku i koncept poslovanja. Pored toga, ove podloge mogu manje prostorije učiniti prostranijim, a velike površine povezati u integralnu, harmoničnu celinu.

Zašto je mašinsko pranje itisona jedan od prioriteta u biznis-enterijerima?

Itisoni, tepisi i tekstilne ploče u prostorijama sa poslovnom namenom podložniji su prljanju zbog veće fluktuacije ljudi. A, njihova vlakna u većoj meri privlače i zadržavaju prašinu, grinje i ostale alergene.

Budući da se u poslovni prostor obućom unosi spoljna prljavština, čestice različitog porekla, fleke i toksični gasovi utiskuju se u itison. Osim toga, brojni patogeni mikroorganizmi, koji uzrokuju mnoga oboljenja, mogu se zadržati u ovom tipu podnih obloga. Ako poslovni prostor karakteriše još i veća koncentracija vlage i nepostojanje odgovarajuće ventilacije, vrlo verovatno će doći do razvoja plesni.

Kako mašinsko pranje itisona poboljšava higijenu radnog prostora i produžava vek trajanja podnim oblogama?

Osim perfektne čistoće, mašinsko pranje itisona potpomaže njihovu izdržljivost i obezbeđuje zdrave uslove za rad.

Moderni itisoni najčešće imaju termo-podlogu, koja povećava toplotnu i zvučnu izolaciju. Tako se ostvaruje energetska efikasnost i doprinosi smanjenju troškova. Zbog toga je takođe važno čuvati ove obloge i redovnim čišćenjem ih držati u besprekornom stanju.

Na koji način se to postiže?

Sagledavanjem stepena zaprljanosti i vrste podne obloge, naš tim specijalno obučenih čistača vrši procenu načina pranja i vrši odabir mašina i hemijskih sredstava koja će primeniti.

Zahvaljujući profesionalnim industrijskim paročistačima i sertifikovanim hemikalijama, lako se dopire do same potke tkanja. Tako se uklanjanju tvrdokorne fleke od hrane, pića i drugih materija, razne nečistoće i neprijatni mirisi. Para i hemijska jedinjenja prodiru duboko u vlakna, podižući ih, čisteći i dezinfikujući ih.

mašinsko pranje itisona invekta 2
Mašinsko pranje itisona sigurno doprinosi i uklanjanju grinja i drugih alergena, ostavljajući podlogu dekontaminiranom i zdravstveno ispravnom.

U kojim poslovnim prostorima je primenjivo mašinsko pranje itisona?

Među više od pet stotina klijenata kompanije Invekta koje dobijaju brojne usluge iz našeg asortimana, među njima i mašinskog čišćenja itisona, nalaze se:

 • kancelarijske prostorije preduzeća;
 • konferencijske i banket-sale;
 • različiti holovi i hodnici;
 • čekaonice;
 • opštine i skupštine;
 • druge javne institucije;
 • banke;
 • hoteli i turističke agencije;
 • restorani i kafe-barovi;
 • bioskopi i dr.

Mašinski očišćeni itison u poslovnom prostoru odmah će zaiskriti novim sjajem i klijent će momentalno uočiti razliku.

mašinsko pranje itisona invekta 3

Foto: Pixabay, Michal Jarmoluk

Osim svežine i blistavog izgleda koji poprimaju, uz redovno održavanje higijene celog objekta, čisti itisoni radno okruženje čine zdravim i bezbednim kako za zaposlene, tako i za poslovne partnere.

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.