Generalno čišćenje

Početna 5 Generalno čišćenje

Generalno čišćenje predstavlja temeljnije spremanje poslovnog prostora u odnosu na svakodnevno, rutinsko čišćenje. Dubinsko čišćenje podrazumeva dopiranje do teže dostupnih mesta, koja nisu uključena u nedeljno održavanje higijene.

Kako bi se osiguralo optimalno zdravlje i bezbednost zaposlenih, preporučljivo je generalno čišćenje izvoditi periodično: dvaput godišnje. Po potrebi, to se može činiti i češće: u slučaju selidbe, renoviranja, građevinskih radova ili, jednostavno, po želji klijenta.

Zašto je bitno generalno čišćenje poslovnih objekata?

Dubinsko održavanje higijene sprovodi se od strane lica specijalizovanih za tu vrstu poslova. Budući da generalno čišćenje obuhvata pomeranje nameštaja i obradu svih uglova i neeksponiranih mesta, nijedan deo prostorije ne može ostati zanemaren.

U generalno čišćenje spada i uklanjanje mrlja i buđi sa predmeta i zidova. Cilj ovih radnji je poboljšanje kvaliteta vazduha i obezbeđenje zdravijeg radnog okruženja bez prašine, grinja, spora, klica, bakterija i dr.

Po završetku čišćenja, sprovodi se dezinfekcija i detaljna inspekcija čitavog područja kako bi se osiguralo da su ispunjeni najviši higijenski standardi. Tom prilikom, koristimo sertifikovane biorazgradive hemijske proizvode. Sve s namerom da prostor bude čist i bezbedan – lišen patogena i alergena.

Ušteda vremena, izbegavanje štete i povećanje produktivnosti vaše firme!

Ukoliko je vaš poslovni objekat predmet redovnog inspekcijskog nadzora (zdravstvene ustanove, kozmetički saloni, restorani, hoteli, farmaceutske i prehrambene fabrike), generalno čišćenje je jedna od vaših glavnih obaveza. I to ona koja se ne sme nikako prenebregnuti ako se ne želi značajno ugroziti poslovanje (plaćanje kazni, privremeno zatvaranje objekta i sl.).

Kao i u pružanju drugih facility usluga, Invekta generalno čišćenje komercijalnih zgrada sprovodi u periodu koji najviše odgovara klijentu. Naš tim visoko kvalifikovanih lica dostupan je 24 / 7 kako bi na najefikasniji način izašao u susret svim zahtevima, izborio se sa nepredviđenim situacijama i posao izvršio u planiranom roku.

Primenom najsavremenijeg softvera za upravljanje održavanjem firmi, naša kompanija je u mogućnosti da svaki segment dogovorene usluge kompjuterski proprati u tekućem vremenu i na licu mesta reši eventualne probleme.

Na taj način, klijent dobija pun uvid u posao koji obavljamo u njegovom objektu: rad zaposlenih, vremenske, kvalitativne i kvantitativne parametre izvršenih zadataka, potrošnju repromaterijala, troškove i dr.
Rečju, poslovanje sa Invektom je potpuno transparentno i u korist klijenta.

čišćenje staklenih površina invekta 2

Invektina rešenja po meri svakog klijenta

Program generalnog čišćenja fleksibilnog je karaktera. Izrađujemo ga u skladu sa specifičnim potrebama i budžetom naručioca posla. To znači da ga prilagođavamo vrsti, nameni i veličini poslovnih objekata.

U njih mogu spadati:

Sva naša rešenja su zasnovana na proverenim, standardnim procedurama. One omogućavaju zadovoljenje najviših higijenskih paramatara uz maksimalno smanjenje troškova i osiguranje zdravlja zaposlenih.

Koje radnje podrazumeva generalno čišćenje poslovnih objekata?

Dubinskim čišćenjem je označen skup aktivnosti koje zahtevaju viši stepen obuke, truda i vremena. Većina naših klijenata obično se odlučuje za sledeći modul generalnog čišćenja:

  • pomeranje nameštaja i aparata i usisavanje tepiha usisivačima sa specijalnim filterima za dubinsko usisavanje;
  • pražnjenje ormara i čišćenje njihove unutrašnjosti;
  • čišćenje i dezinfekcija kancelarijske opreme;
  • usisavanje, brisanje prašine i paučine sa roletni, žaluzina, prozorskih okna, ventilacionih otvora i plafonskih instalacija;
  • brisanje prozora;
  • čišćenje venecijanera i žaluzina na prozorima i vratima;
  • brisanje i dezinfekcija kontaktnih površina (kvaka na vratima, prekidača, rasvete, utičnica, kompjuterskih tastatura);
  • detaljno brisanje i dezinfekcija podova;
  • dezinfekcija pregrada i zidova;
  • detaljno čišćenje toaleta i trpezarija.
generalno čišćenje invekta 3

Osim visokog kvaliteta usluge generalnog čišćenja, naši klijenti mogu biti sigurni da prilikom izvođenja radova neće doći do oštećenja nepokretne imovine, nameštaja i kancelarijskih uređaja.

Dubinsko čišćenje i Covid-19

S obzirom na višegodišnju globalnu ugroženost stanovništva virusom korone, kompanija Invekta je u fokus svojih usluga čišćenja stavila dezinfekciju.

Kao dodatnu uslugu, uveli smo i specijalnu POST Covid-19 dezinfekciju kako bismo doprineli opštem zdravlju, odnosno smanjenju širenja ovog opasnog virusa.

 

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.