Izvanredno čiste ruke uz profesionalne dozatore za sapun i dezinficijense

 / 17. novembar 2022.
Početna 5 Održavanje poslovnih objekata 5 Dozatori za sapun i dezinficijense 5 Izvanredno čiste ruke uz profesionalne dozatore za sapun i dezinficijense
0
(0)

Profesionalni dozatori za sapun i tečnost za dezinfekciju postali su obavezan deo toaletnog pribora svakog komercijalnog i javnog objekta. Bilo da se radi o toaletima, trpezarijama, šalter-salama, hodnicima i holovima ili industrijskim halama.

Budući da se rukama dodiruju mnoge površine i tako prenose klice, njihovo pranje i sterilizacija se ne smeju zanemarivati. Kako pri ulasku u biznis objekat, tako i pri njegovom napuštanju. Pogotovo u vreme sezonskog gripa i drugih respiratornih oboljenja, poput korone.

Osim što su vrlo praktični i higijenski, profesionalni dozatori za sapun značajno doprinose uštedi sredstava za održavanje besprekorne čistoće ruku.
profesionalni dozatori za sapun invekta 2

Foto: Unsplash, Sigmund

Činjenica da precizno odmeravaju količinu tečnosti, veoma je bitna sa stanovišta godišnje potrošnje u prostorima sa komercijalnom funkcijom i visokim prometom ljudi.

Pročitajte još i: Dispenzeri za firme kao kruna održavanja higijene poslovnih prostora >>

Profesionalni dozatori za sapun – Prednosti u odnosu na klasične, tvrde sapune

U profesionalnim i masovno posećenim sanitarnim prostorijama, tvrdi sapun je odavno prestao da se koristi iz više pragmatičkih razloga. Prvo, takvi sapuni su nerentabilni jer se njihova upotreba ne može ograničiti na određenu dozu po pranju. Pored toga, lako ih je neovlašćeno odneti iz gradskih toaleta.

Drugo, tvrdi sapuni su klizavi (zbog čega lako padaju na pod) i topivi u vodi nakupljenoj u držaču (što ih brzo čini neupotrebljivim).

I, treće, korišćenje tvrdih sapuna je izbegavano i zbog zajedničkog dodirivanja od strane mnoštva ljudi i opasnosti od tzv. unakrsne kontaminacije.

Svi ovi nedostaci su bili presudni da se upravna tela mnogih kompanija i ustanova opredele za zidne dozatore tečnih i penastih sapuna i dezinficijenasa.

Pročitajte još i: Budućnost održavanja poslovnih objekata >>

Uz Invektu, obezbedite dozere za sapun i antiseptička sredstva prema zahtevima svog objekta

U održavanje higijene komercijalnih zgrada koje kompanija Invekta sprovodi već 20 godina, svakako spada i nabavka higijenskog repromaterijala:

Prema broju korisnika, možete se odlučiti za onu vrstu svake od navedenih kategorija koja je najviše u skladu sa vašim potrebama i mogućnostima. A, mi smo spremni da vam pomognemo pri izboru modela i broju potrebnih aparata. Montaža ovih uređaja takođe spada u našu nadležnost, tako da ni o tome ne morate voditi računa.

Vrste dozera za sapun

Na tržištu postoje profesionalni dozatori za sapun izrađeni od različitih materijala: plastike, čelika i rostfraja, koji se međusobno razlikuju prema kvalitetu, izdržljivosti i – ceni.

Zajedničko im je to što su svi laki za dopunjavanje (ručno ili pomoću kertridža).

profesionalni dozatori za sapun invekta 3

Foto: Unsplash, Kristine Wook

Mnogi poseduju prozor za praćenje nivoa sanitarnog sredstva ili su pak potpuno transparentni. Količina tečnosti koja u njih staje kreće se od 0,5 l do 2 l, a pri jednom potisku ispuštaju prosečno oko 1,7 ml tečnosti, odnosno gela (doza se može kontrolisati). Neki su kompatibilni samo sa jednom vrstom higijenskog sredstva, dok drugi mogu funkcionisati sa obe.

Tip 2 u 1 nesumnjivo doprinosi unificiranosti i profesionalnijem izgledu poslovnih prostorija jer se dozatori međusobno podudaraju.

Posebnu vrstu držača tečnog sapuna predstavljaju tzv. anti-vandalski dozeri. Oni poseduju sistem zaključavanja za sprečavanje neovlašćenog korišćenja, krađe ili lomljenja. Zbog toga su veoma traženi kada su javni toaleti u pitanju.

Aparati za penušavi ili tečni sapun diferenciraju i prema načinu istiskivanja tečnosti / gela. Tako postoje uređaji sa potisnim sistemom i oni sa ergonomskom polugom, što se aktivira povlačenjem.

Za korisnike koji se libe da bez preke potrebe išta dodiruju prstima, kreirani su dozatori sa lakatnom polugom.

Ipak, kao najpopularniji su se istakli beskontaktni, elektronski dozeri, koji se pokreću uz pomoć senzora. Oni su najviše zastupljeni u zdravstvenim ustanovama: bolnicama i domovima zdravlja, za koje je karakteristična visoka kontaminacija patogenima.

Pročitajte još i: Papirna konfekcija – Obavezni higijenski repromaterijal za preduzeća >>

Na kojim mestima se postavljaju profesionalni dozatori za sapun i dezinfekciona sredstva?

Kao što je gore pomenuto, tipične prostorije u kojima se ovi aparati montiraju jesu zajedničke prostorije: toaleti, trpezarije, hodnici… Njihova količina i kapacitet se određuju naspram broja lavaboa / sudopera. Dozeri se fiksiraju i kod ulaza u poslovni objekat, blizu liftova i stepeništa, kao i na istaknuta mesta u fabrikama i garažama.

Mnogi naši klijenti se odlučuju za maksimalno osiguranje čistoće ruku svojih radnika, pa jedinice sa dezinficijensima instaliraju i u okruženju svoje poslovne zgrade (parkovi, bašte). Zaposlenima tako omogućavaju lak pristup antiseptičkom sredstvu (kada, na primer, koriste pauzu za ručak). Istovremeno, na njih deluju afirmativno – naglašavanjem brige o njihovom zdravlju i dobrobiti.

profesionalni dozatori za sapun invekta 4

Foto: Pexels, Tony Skerl

Pročitajte još i: Šta je sindrom bolesnih zgrada i da li je prisutan kod vaših zaposlenih >>

Uvek pratimo potrošnju sapuna i druge higijenske potrebe čak i ako nismo fizički prisutni u poslovnom objektu. Pitate se kako?

Odgovor je vrlo jednostavan: uz pomoć posebno kreiranog softvera za monitoring održavanja poslovnih objekata. Zahvaljujući njemu, Invektini menadžeri u svakom trenutku, 24 / 7, mogu propratiti sve aktivnosti i zahteve datog prostora.

Oslanjanjući se na ovo najmodernije visokotehnološko rešenje, putem nekoliko klikova, oni imaju uvid u kvalitet izvršenja radnih naloga, potrebe za higijenskim potrepštinama i još mnogo toga. Na taj način, mogu reagovati blagovremeno i krajnje efikasno, tako da klijent ne mora brinuti o ovim, sporednim poslovima u svom objektu.

Posebna pogodnost za korisnike naših facility usluga ogleda se u mogućnosti besplatne instalacije ovog softvera u njihov kompjuterski sistem. To im obezbeđuje nadzor nad procesima rada u njihovoj firmi, kao i niz drugih olakšica.

Ako vas je ovaj vid osavremenjivanja poslovanja zaintrigirao, zakažimo sastanak i prodiskutujmo o tome kako vam možemo pomoći da na najefikasniji i najlakši način održavate preduzeće kojim rukovodite.

Pročitajte još i: Modernizujte i pospešite svoje poslovanje softverskim upravljanjem! >>

 

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.