Čišćenje i dezinfekcija poslovnih objekata – Deo naše ekspertize

 / 17. oktobar 2022.
Početna 5 Dezinfekcija poslovnih objekata 5 Čišćenje i dezinfekcija poslovnih objekata – Deo naše ekspertize
0
(0)

Čišćenje i dezinfekcija poslovnih objekata spadaju u primarne aktivnosti ako se želi osigurati zdravstvena bezbednost zaposlenih. Zbog toga menadžmenti kompanija punu pažnju posvećuju ovom ozbiljnom zadatku.

Jesu li čišćenje i dezinfekcija poslovnih objekata potrebni posle pandemije korone?

I te kako! Pogotovo s obzirom na to da virus Covid-19, u manjoj ili većoj meri, i dalje cirkuliše širom planete. Uz njega, uvek su prisutni različiti varijeteti i mutacije sezonskog gripa, čije širenje treba sprečiti. Zato su čišćenje i dezinfekcija radnih prostorija ne poželjni, već obavezni tokom cele godine.

Norma upravnih odbora firmi jeste da, pored sredstava za rad, obezbede i higijenske uslove za izvršenje poslovnih naloga.

Samo na taj način će zaposleni biti zdravstveno zaštićeni, a kompanija će ostvariti svoj puni potencijal.

Pročitajte još i: Redovnim čišćenjem kancelarija do veće produktivnosti kompanija >>

Kome treba prepustiti održavanje higijene preduzeća?

Za održavanje higijene, u socijalističkom poretku interno su zapošljavani higijeničari. Međutim, savremeno poslovanje je ovaj aspekt izmestilo iz krugova svojih radnika i poverilo ga eksternim saradnicima.

Ova odluka je doneta svesno i sa dugoročno održivim planom na umu: profesionalni higijeničari su obučeni da poslove čišćenja i dezinfekcije urade na maksimalno efikasan način.

To znači da su kvalifikovani da pripremaju i koriste specijalne sanitarne hemikalije, industrijske mašine i drugu opremu. I sve to uz najmanji utrošak vremena!

Razlozi su, dakle, praktične prirode: pojednostavljivanje ovog dela poslovanja i smanjenje troškova.

čišćenje i dezinfekcija poslovnih objekata invekta 4

Poštujući ISO standarde i najviše protokole čišćenja, higijeničari kompanije Invekta svoje zadatke izvršavaju krajnje savesno i stručno. Njihov učinak u pogledu higijene odmah je primetan, dok se rezultati dezinfekcije manifestuju kroz ređa oboljevanja radnika.

Zbog toga je stvaranje sigurnog i zdravstveno ispravnog radnog okruženja izuzetno bitno. Kako sa strane dobrostanja zaposlenih, tako i sa stanovišta kvaliteta njihovog rada i optimizovanja efikasnosti.

Kako Invekta sprovodi čišćenje i dezinfekciju poslovnih objekata?

Provereni biorazgradivi hemijski preparati, bezbedni po ljude i okolinu, primenjuju se u pažljivo određenim dozama na svim površinama u radnom prostoru. Specijalno formulisanim hemikalijama, mobilijar, podovi i prozori najpre se čiste od svih naslaga prljavštine, masnoće i fleka. Potom se dezinfikuju atestiranim antikovid-sredstvima, visoke efikasnosti i antiseptičke moći.

Pri čišćenju i, posebno, dezinfekciji, akcenat stavljamo na taktilna područja, koja su najviše kontaminirana patogenima. To su obično: prekidači za svetlo, kvake, dugmad u liftovima, rukohvati na stepeništima, kompjuterske komponente (tastature, miševi), fotokopir i skener aparati.

Toaletne i trpezarijske prostorije takođe se podrobno obrađuju, pa se obavezno dezinfikuju slavine, dugmad na vodokotlićima, kafe-aparati, stolovi, nasloni na stolicama i dr.

čišćenje i dezinfekcija poslovnih objekata invekta 2

Poverenje više od 500 klijenata zadobili smo odgovornim pristupom poslu, kvalifikovanim osobljem, profesionalnom opremom i poštovanjem propisanih ISO standarda.

Budući da poslujemo već 20 godina na teritoriji Republike Srbije, redovno ispunjavamo obavezu obezbeđenja validnih sertifikata:

  • Sertifikat za sistem menadžmenta kvalitetom SRPS ISO 9001: 2015;
  • Sertifikat za sistem menadžmenta životnom sredinom SRPS ISO 14001: 2015;
  • Sertifikat za sistem menadžmenta bezbednošću i zaštitom na radu SRPS ISO 45001: 2018.

Šta činimo ako se u preduzeću na čijem održavanju higijene radimo pojavi slučaj zaposlenog obolelog od kovida?

Ukoliko je u firmi potvrđeno prisustvo virusa korone bar kod jednog radnika, Invekta nastoji da dekontaminira i osigura celokupno područje. Naš imperativ je da sve radne, trpezarijske i nus-prostorije podrobno očistimo i antiseptički obradimo pre ponovnog korišćenja.

čišćenje i dezinfekcija poslovnih objekata invekta 3

Tom prilikom implementiramo priznate metode sterilizacije svih kontaktnih-delova biznis-centara, kancelarija i fabrika: nameštaj, itisone, tvrde podove, zidove i plafone.

Korišćenjem adekvatne profilaktičke opreme (sterilnih kombinezona, maski, štitnika i vizira), istovremeno štitimo i svoje zaposlene. Ne dopuštajući da se, tokom čišćenja i dezinfekcije poslovnih objekata, i sami zaraze kovidom.

Pročitajte još i: Profesionalno sanitarno održavanje poslovnih zgrada >>

Dezinfikovane ruke su više od pola zdravlja!

Klijentima koji nas angažuju za poslove čišćenja i dezinfekcije biznis-prostora, nudimo mogućnost nabavke beskontaktnog sistema za dezinfekciju ruku.

Ovaj kompaktni, 3 u 1 aparat omogućava antiseptičku zaštitu ruku na svakom mestu u poslovnom objektu, a sačinjen je od:

  • beskontaktnog totema za dezinfekciju;
  • Diversey IntelliCare hibridnog dispenzera;
  • Diversey Soft Care Des E dezinfektanta.

Uz jednostavnu montažu, elegantan dizajn i visok kvalitet izrade, beskontaktni totem će omogućiti zaposlenima i posetiocima simplifikovanu i bezbednu dezinfekciju ruku.

Pročitajte još i: Papirna konfekcija – Obavezan repromaterijal za preduzeća >>

Koje facility usluge još pružamo?

Čišćenje i dezinfekcija poslovnih objekata samo je jedna od usluga koje pružamo svojim klijentima. Osim redovnog i generalnog održavanja higijene, u naš servisni domen spadaju i:

Ističemo da su sve naše usluge podržane najmodernijim softverom za monitoring i lakše upravljanje datim procesima.

Pročitajte još i: Modernizujte i pospešite svoje poslovanje softverskim upravljanjem >>

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Povratna veza/Povratni ping

  1. Profesionalni dozatori za sapun i dezinficijense | Blog || Invekta - […] Budući da se rukama dodiruju mnoge površine i tako prenose klice, njihovo pranje i sterilizacija se ne smeju zanemarivati.…

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.