Komercijalno uređenje zelenila – Sa Invektom do najimpresivnijeg pejzaža!

 / 11. oktobar 2022.
Početna 5 Facility management 5 Komercijalno uređenje zelenila – Sa Invektom do najimpresivnijeg pejzaža!
0
(0)

Uređenje zelenila oko i unutar poslovnog objekta mora biti vođeno od strane profesionalnog osoblja: pejzažnih arhitekata, fitopatologa, biologa i tehničara ako se želi postići konstruktivan fito-dizajn.

Negovane i tokom cele godine uredno održavane biljke ostavljaju impozantan utisak ne samo na zaposlene, nego i na sve posetioce: poslovne partnere, investitore i ugledne goste. Zato je redovno uređenje zelenila podjednako bitno koliko i inicijalna kreacija funkcionalnog i lepog pejzaža.

Pročitajte još i: Profesionalno sanitarno održavanje komercijalnih zgrada >>

Kako se uređenje zelenila može pozitivno odraziti na vaš posao?

U ekonomski kriznim vremenima, mnoga preduzeća nastoje da smanje troškove i godišnji budžet raspoređuju prema prioritetima. Čini se da održavanje biljaka oko radnog objekta nije uvek na listi najvažnijih zadataka.

Uz uvažavanje racionalnog i pragmatičkog pristupa poslu, ne možemo a da ne primetimo kako indiferentan stav prema estetskoj strani firme ostavlja negativne posledice.

Boravak na radnom mestu okupira veći aktivni deo dana i ako zaposleni, pored svih dnevnih izazova, rade u okruženju koje na njih deluje destimulativno, prosto će u nekom trenutku početi da redukuju svoj učinak.

Spoljni saradnici i posetioci (naročito oni veoma bitni sa aspekta poslovanja i ugleda firme) takođe se neće osećati najprijatnije ako prilaze sumornoj i neuglednoj komercijalnoj zgradi. Bez obzira na to da li se radi o modernom biznis-centru sa kancelarijama ili o fabrici.

Jednostavno, imidž jedne kompanije je slojevit i podrazumeva ne samo visoku profesionalnost i maksimalnu produktivnost, već i obraćanje pažnje na celokupan poslovni ambijent.
uređenje zelenila invekta 2

Foto: Pexels, Anna Shvets

„Zeleno, volim te, zeleno!“

Čuveni pesnik Lorka je davno spoznao lepotu, moć i uzvišenost zelenila, i to ne bez razloga! Flora je deo živog sveta, kom i sami pripadamo, i njen blagotvorni uticaj osećamo neprestano. Stoga joj se treba prepuštati svakodnevno, makar ona bila izražena u maloj formi, u ograničenoj gradskoj oazi ili – prilazu poslovnom objektu.

Pročitajte još i: Održavanje cveća u poslovnim prostorijama >>

Zašto uređenje zelenila treba poveriti stručnim licima kompanije Invekta?

Odgovor je vrlo jednostavan: jer Invektu sačinjava tim profesionalaca, odgovornih i duboko posvećenih svim segmentima facility management-a. Uključujući i uređenje zelenila.

Ova oblast je za nas posebno inspirativna jer, osim visokih kvalifikacija i znanja, iziskuje kreativnost i inovativnost. Prepuštanjem brige o zelenilu oko ili unutar vašeg biznis-centra profesionalcima, možete se usredsrediti na dnevne obaveze i izazove, posvećujući im puno vreme i resurse.

Kako bismo formirali zelenu oazu ispred vaše firme, krećemo od proaktivnog plana i izrade nacrta komercijalnog pejzaža. Ukoliko zelena površina već postoji, dogovaramo se o načinu njenog održavanja i eventualnog preuređenja.

Ponekad klijenti već na prvom sastanku sa našim pejzažnim arhitektama uvide da im je potreban kompletni fito-redizajn. Tada naša kreativnost uzima najveći zamah i daje najviše rezultate!

Pogotovo kada se radi o unutrašnjim vrtovima i fontanama. Tu naša ekspertiza dostiže vrhunac!

Pročitajte još i: Modernizujte i pospešite svoje poslovanje softverskim upravljanjem >>

Šta obuhvata pojam komercijalnog održavanja zelenila koje sprovodi Invekta?

Naši dizajneri, planeri, biolozi, fitopatolozi i tehničari udruženim snagama rade na svim segmentima kako bi okolina vašeg poslovnog objekta tokom cele godine bila zdrava, negovana i lepa.

Kroz permanentnu edukaciju i praćenje svetskih trendova, stičemo nova znanja o načinu lečenja biljaka, postizanju njihovog optimalnog zdravlja, orezivanju i svim poslovima iz domena hortikulture.

U naše aktivnosti posvećene biljkama svih vrsta spadaju:

 • kultivacija zemljišta;
 • zasnivanje travnjaka (sejanjem ili postavljanjem rolni trave);
 • nega i održavanje travnjaka;
 • sadnja biljaka;
 • preventivno i redovno đubrenje bilja;
 • zaštita od bolesti i štetočina;
 • prehrana u skladu sa godišnjim dobom;
 • okopavanje biljaka i uklanjanje korova;
 • ugradnja sistema za zalivanje;
 • preoblikovanje žbunja;
 • orezivanje drveća;
 • grabuljanje i skupljanje lišća;
 • odlaganje zelenog otpada;
 • ostale usluge koje su potrebne bašti i vrtu.
uređenje zelenila invekta 3 1

Foto: Pexels, Anna Shvets

Sve ove baštovanske radnje izvode naši obučeni i iskusni bio-tehničari uz nadzor stručnjaka i korišćenje najsavremenijih mašina, fizičkih i hemijskih sredstava. Korelacijom svih pobrojanih faktora, naši klijenti dobijaju vrt, aleju ili baštu kakvu su želeli. I koja je savršeno kompatibilna sa slikom njihovog poslovanja.

Pročitajte još i: Budućnost održavanja poslovnih objekata >>

Da li je uređenje zelenila neophodno i zimi?

Naravno! Biljke zahtevaju negu u toku cele godine i svako godišnje doba ima svoje izazove: u proleće se vrši sadnja određenih biljaka, u jesen zasnivanje travnjaka i potkresivanje suvog granja. Košenje travnjaka kosilicom ili trimerom, kao i orezivanje i oblikovanje žbunastog bilja i bonsai-drveća sprovodi se neprestano, po potrebi.

Zimi su biljkama potrebni dodatni suplementi za prezimljavanje, a nekima je neophodna zaštita od promrzavanja. Zbog toga se takvo saksijsko bilje unosi u unutrašnje prostorije, dok se ono zasađeno pokriva specijalnim najlonima.

uređenje zelenila invekta 3

Foto: Unsplash, Crystal Jo

Ipak, i zima ima svojih čari. Zimzelena stabla tek tada dostižu svoj najjači zeleni kolorit, bujnost i poznati, omamljujući miris. Na drveće iz roda jela u zimskom periodu treba obratiti naročitu pažnju jer je ono jedino spoljno, prirodno zelenilo. Jele i borovi čine divan kontrast snežnoj belini i unose vedrinu i praznično raspoloženje u tmurne zimske dane.

Zato ne oklevajte: investiranjem u profesionalne usluge održavanja zelenila, doprinosite vrednosti svoje kompanije. Kontaktirajte s nama u narednim danima i naš tim za besplatne procene izneće najbolje predloge za uređenje zelenila oko vašeg komercijalnog objekta.

Pročitajte još i: Redovnim čišćenjem kancelarija do veće produktivnosti kompanije >>

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Povratna veza/Povratni ping

 1. Dispenzeri za firme || Invekta - […] kojom se bavimo uključuje i tehničko održavanje biznis-objekata, obezbeđenje, uređenje zelenila, zimsku službu i tzv. back-office usluge […]
 2. Visinsko pranje staklenih fasada | Blog || Invekta - […] Pročitajte još i: Komercijalno uređenje zelenila – Sa Invektom do najimpresivnijeg pejzaža! >> […]

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.