Visinsko pranje staklenih fasada za biznis-zgradu u kojoj se nebo ogleda!

Početna 5 Facility management 5 Visinsko pranje staklenih fasada za biznis-zgradu u kojoj se nebo ogleda!
0
(0)

Visinsko pranje staklenih fasada obavljaju profesionalni perači prozora, ponekad imenovani i kao industrijski alpinisti. Ovaj metod održavanja staklenih površina jedna je od najvažnijih usluga u modernoj visokogradnji.

Primenjuje se na zgradama gde ne postoji mogućnost otvaranja prozora i njihovog čišćenja iznutra. Takođe, i kod teško dostupnih stakala na građevinama namenjenim obavljanju poslovnih delatnosti.

U takve građevine spadaju:

Pročitajte još i: Budućnost održavanja poslovnih objekata >>

Visinsko pranje staklenih fasada – Šta se podrazumeva pod ovim pojmom?

Ova vrsta higijenskog održavanja obuhvata nekoliko aktivnosti kojima se obezbeđuje savršena čistoća stakala na fasadama komercijalnih objekata:

 1. sezonsko čišćenje staklenih fasadnih površina (obično u proleće, leto i jesen);
 2. pranje prozora sa naročito teškim pristupom;
 3. čišćenje prozora posle izgradnje zgrade ili dopunskih građevinskih radova;
 4. pranje prozora na velikim visinama komercijalnih objekata.

Kako se sprovodi visinsko pranje staklenih fasada?

Da bi se ovako ozbiljnom poslu pristupilo na odgovaran i bezbedan način, ali i da bi bio valjano obavljen, potrebno je da budu ispunjena tri uslova:

 1. angažman kvalifikovanog i iskusnog higijenskog osoblja;
 2. obezbeđenje najkvalitetnije i najsigurnije alpinističke opreme;
 3. primena sredstava za čišćenje koja se lako koriste u uslovima koji zahtevaju najvišu opreznost i visprenost.

Angažman kvalifikovanog i iskusnog higijenskog osoblja

Premda se industrijski alpinisti duhovito nazivaju i spajdermenima, Invekta ovom poslu pristupa veoma ozbiljno i revnosno. Stoga zapošljava higijeničare koji su prošli specijalnu obuku i poseduju sertifikate za obavljanje poslova čišćenja na velikim visinama.

Na taj način naša kompanija pruža maksimalnu bezbednost svojim radnicima, ali i okolnim prolaznicima tokom izvođenja radova.

Obezbeđenje najkvalitetnije i najsigurnije alpinističke opreme

Da bi naši čistači bili sigurni dok obavljaju svoj posao, bez bojazni od povreda, obezbedili smo svu neophodnu profesionalnu opremu za alpinističko penjanje.

Tu se nalaze: sprave za osiguranje i blokeri, koturače i karabineri, specijalne patike penjačice, sigurnosni pojasevi i klupe, šlemovi, glavna i pomoćna užad i dr.

visinsko pranje staklenih fasada invekta 2

Foto: Invekta

Korišćenje specijalizovanih sredstava za čišćenje, prilagođenih radu na visinama

S obzirom na to da se ova vrsta čišćenja vrši u specijalnim uslovima i da bi naknadni silazak higijeničara po neophodna sredstva i alate značio gubljenje dragocenog vremena, potrebno je pripremiti na vreme sve što je potrebno.

Za ovu svrhu se upotrebljavaju naročito konstruisane kofe, u koje mogu stati sve sanitarne potrepštine, a koje ne smetaju prilikom sprovođenja čišćenja.

Invekta je specijalizovana za sve vrste higijenskog održavanja enterijera i eksterijera poslovnih prostora, uz primenu biorazgradivih hemijskih tečnosti.

Spravljene po tačno utvrđenoj proceduri i u odgovarajućem odnosu komponenti, ove hemikalije mogu ukloniti sve vrste prljavštine i drugih naslaga: rđe, atmosferskih nanosa, ptičjeg izmeta, kolor-sprejeva i dr. Čak i sa duplog stakla!

Na taj način, prozori ponovo počinju da „dišu“, tj. da obavljaju svoju primarnu funkciju – da propuštaju svetlost i štite od spoljašnjih nepovoljnih atmosferskih prilika. Uz to, nesumnjivo ispunjavaju svoju sekundarnu namenu: ulepšavaju zgradu i njenu okolinu.

U prilog svemu navedenom, ističemo da redovno obnavljamo ISO-sertifikate, bez kojih se naš rad ne bi mogao smatrati stručnim i bezbednim:
Pročitajte još i: Profesionalno sanitarno održavanje komercijalnih zgrada >>

Da li se visinsko čišćenje ograničava samo na spoljašnja prozorska stakla?

Iako se proces pranja stakala uglavnom većinom odvija spolja, određeni poslovni objekti (hoteli, multikoroprativne zgrade i dr.) imaju visoke holove i bašte, odnosno ukrasne staklenike.

visinsko pranje staklenih fasada invekta 3

Foto: Pexels, Pande Putu Hadi Wiguna

I njih je potrebno održavati na isti način kao i spoljašnje staklene površine – uz pomoć profesionalne alpinističke i higijenske opreme. Pri tome se mora uložiti dodatni napor i povećati pažnja kako ne bi došlo do fizičkog oštećenja biljaka ili prosipanja sanitarnih tečnosti po njima.

Zahvaljujući ovakvom načinu čišćenja, vegetacija dobija dovoljnu količinu svetlosti, neophodnu za proces fotosinteze, što se pozitivno odražava na celokupan enterijer, zaposlene i posetioce datog objekta. Uz to se značajno doprinosi estetici prostora, ali i većoj proizvodnji kiseonika i boljem raspoloženju i opštoj radinosti.

Visinsko čišćenje u okviru zgrade odnosi se i na krovne konstrukcije od kaljenog ili laminiranog stakla, postavljene pod različitim nagibima.
Pročitajte još i: Komercijalno uređenje zelenila – Sa Invektom do najimpresivnijeg pejzaža! >>

Neka i vaš poslovni centar postane zgrada u kojoj se nebo ogleda!

Pošaljite nam upit za ponudu i rado ćemo sagledati potrebe vašeg poslovnog objekta. Nakon terenske objektivne analize, iznećemo plan čišćenja i predočiti vam troškove date usluge.

Cena visinskog pranja staklenih fasada je određena različitim faktorima: teškoćom pristupa, materijalom završne obrade i strukturnim osobenostima fasade, načinom gradnje zgrade i stepenom i tipom zaprljanosti stakala.

Radi postizanja optimalnih rezultata, preporučuje se čišćenje staklenih fasada jednom godišnje, idealno dvaput.

Naš rad je naša najbolja preporuka. Osim ove usluge, možemo vam ponuditi i mnoge druge koje se tiču sveukupnog održavanja objekta s poslovnom namenom:

 1. održavanje higijene svih tipova prostorija za obavljanje delatnosti (kancelarija, fabrika i fabričkih krugova, magacina, hotela, apoteka i mnogih drugih);
 2. tehničko održavanje;
 3. obezbeđenje (fizičko i tehničko-tehnološko);
 4. softversko upravljanje održavanjem objekta;
 5. uređenje zelenila;
 6. zimsku službu;
 7. usluge podrške;
 8. nabavku papirne i druge higijenske galanterije i dr.
visinsko pranje staklenih fasada invekta 4

Foto: Unsplash, Anne Nygard

Uz našu pomoć i svesrdno zalaganje, dobićete poslovni objekat besprekorno čist spolja i iznutra. Bez obzira na to od kog materijala mu je izrađena fasada: od stakla, betona, granita ili alubonda.

Vaši zaposleni će s radošću dolaziti na posao, a poslovni partneri i investitori će vas više poštovati.

A, konkurencija? Njoj neće preostati ništa drugo, osim da vam zavidi na poslovnosti i da čeznutljivo gleda u vaš biznis-centar.

Pročitajte još i: Redovnim čišćenjem kancelarija do veće produktivnosti kompanija >>

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.