Firma za održavanje salona automobila – Vaša podrška u prodaji vozila!

Početna 5 Čišćenje poslovnih prostora 5 Firma za održavanje salona automobila – Vaša podrška u prodaji vozila!
0
(0)

Firma za održavanje salona automobila jedan je od prvih outsourcing partnera svakog distributera putničkih vozila. Verujemo i vaš.

Za one koji nisu upoznati sa ovom činjenicom, objasnićemo zašto je to tako.

Održavanje čistoće prostora za izlaganje u tesnoj je korelaciji sa prodajom jer se prirodno nadovezuje na kvalitet i prezentaciju automobilskih brendova.

Samo ako je izložbeni salon čist i uglačan do perfekcije, blistavost i ekstravagancija četvorotočkaša mogu doći do punog izražaja.

Potencijalnim kupcima nije dovoljno samo da posete vaše prodajno mesto i pazare željeni auto – ceo proces kupovine mora imati određenu dozu spektakularnosti. Zato ambijent u kom se prvi put uživo sreću sa svojim novim „ljubimcem” (ili poslovnim „saradnikom”) i testiraju ga, treba da bude blistav, prijatan i stimulativan. Bez obzira na to da li se opredeljuju za moderni gradski automobil, luksuznu limuzinu, terenac ili dostavno vozilo.

I tako se, zajedno sa predusretljivošću, ljubaznošću i visprenošću prodavca, stvara magični trougao uspešne prodaje. U čijem je središtu – kupac!
Pročitajte još i: Kada vam zatreba čišćenje poslovnih objekata, koga treba pozvati? >>

Šta firma za održavanje salona automobila radi da bi on bio tip-top?

Prva stavka na spisku održavanja poslovnog prostora jeste higijensko održavanje.

firma za održavanje salona automobila invekta 3

Foto: Freepik / Invekta

Međutim, tu postoji još jedan bitan faktor koji utiče na sveukupnu funkcionalnost datog objekta: tehničko održavanje.

Počnimo od prvog i precizirajmo šta on podrazumeva.

Održavanje higijene

Potpuno održavanje higijene salona automobila obuhvata sledeće servisne radnje:

 • svakodnevno brisanje podova specijalnim mopovima od mikrofibera i tačno određenim pokretima po etapama kako bi i najmanji trun bio uklonjen;
 • mopiranje stepeništa i glancanje gelendera;
 • periodično pranje spoljašnjih i unutrašnjih stakala (izloga / fasada / prozora, pregradnih zidova i ograda na stepeništima);
 • čišćenje i dezinfekcija vrata i ručki, kao i toaletnih i trpezarijskih prostorija;
 • uklanjanje prašine i drugih nečistoća sa kancelarijskog nameštaja i aparatâ;
 • mašinsko, dubinsko pranje itisona i tapaciranog nameštaja (fotelja, sofa, radnih stolica);
 • mašinsko pranje tvrdih podnih obloga (pločica, fuga) industrijskim mašinama velike snage;
 • mašinsko poliranje pločica do najvišeg sjaja.
firma za održavanje salona automobila invekta 2

Foto: Invekta

Kada se sprovodi redovno ili generalno čišćenje podova, ponekad je neophodno pomeriti izložene automobile ne bi li svaki deo poda bio propisno oriban i ispoliran. Posle sušenja, svaki se uredno vraća na mesto koje mu pripada.

I, zahvaljujući refleksu svetlosti sa poda ulaštenog do najvišeg sjaja nalik ogledalu, postaje maksimalno atraktivan i jednostavno neodoljiv.

Pročitajte još i: Mašinsko pranje tvrdih podova u rukama profesionalaca! >>

Tehničko održavanje

Tehničko održavanje komercijalnog objekta je važno sa aspekta bezbednosti i zato je veoma bitno poveriti ga firmi koja ispunjava sve uslove za obavljanje ove vrste delatnosti.

Invekta raspolaže ljudstvom i opremom da u vašem auto-salonu izvrši sve radnje iz domena tzv. soft tehničkog održavanja. Kako bi zgrada bila tehnički ispravna, a bezbednost zaposlenih i klijenata na najvišem nivou, sprovodimo preventivne i korektivne mere.

firma za održavanje salona automobila invekta 4

Foto: Freepik

Usluge soft tehničkog održavanja koje vam možemo pružiti uključuju:

 • manje termo, elektro, hidro i telekomunikacione popravke i nabavka delova (regulacija temperaturnih senzora, zamena sijalica i lustera, osigurača, prekidača i utičnica, servis EXIT panik-lampi; popravka creva i sifona u toaletnim i kuhinjskim prostorijama, popravka interfona i alarma u liftovima i sl.);
 • održavanje HVAC sistema (grejanje, ventilacija, klimatizacija);
 • organizacija i nadgledanje servisa liftova (ukoliko ih ima);
 • rutinsko testiranje protivpožarnih aparata i evidencija kontrolne inspekcije;
 • montiranje i servisiranje kancelarijskog mobilijara (stolova, stolica, zamena točkića, šarki i ručica na prozorima, fiokama i vratima, uklanjanje pregradnih panela, trasiranje i obeleževanje podova i sl.);
 • pružanje bezbednosnih smernica u cilju sprečavanja akcidenata i dr.
Pročitajte još i: Poliranje tvrdih podova u profesionalnim građevinama naša je briga! >>

Da li vam je firma za održavanje salona automobila potrebna ako prodajete polovna vozila?

Putnička ili transportna / teretna vozila (pikapovi, kombiji i sl.) trebalo bi da budu propisno izložena bez obzira na to što nisu upravo skinuta sa proizvodne linije. I polovna prevozna sredstva zaslužuju pažnju i reprezentativan izložbeni prostor, zar ne? Nalazio se on unutar samog prodajnog salona ili ispred njega.

Pomenuli smo održavanje enterijera i eksterijera same zgrade čistim i urednim. Kada je u pitanju parking prostor, odnosno tačke izlaganja ispred samog objekta, i tu se mora voditi računa o higijeni i dobrom izgledu.

Budući da imamo velikog iskustva u čišćenju javnih garaža i parkinga (i uopšte krugova oko fabrika, salona i drugih komercijalnih objekata), to vam i u ovom aspektu možemo pomoći.

Uklanjanjem čvrstih nečistoća (papira, ambalaže, ugaženih žvakaćih guma, lišća, granja), ali i mašinskim pranjem betonskih / asfaltnih površina, dovodimo ih u besprekorno stanje. Tragovi guma, motornih ulja i drugih dubinskih fleka bivaju kao rukom odneti zahvaljujući našim profesionalnim mašinama, alatima i hemikalijama za pranje tvrdih podova.

A, kada zimski uslovi to nalažu, rado ćemo aktivirati snežne freze, grtalice i lopate, te očistiti sneg sa svih prilaza vašem auto-placu.

Pročitajte još i: Mašinsko čišćenje javnih garaža i parkinga >>

Kako stvari stoje sa održavanjem higijene fabrika automobila i drugih vozila?

Fasiliti usluge koje 20 godina pružamo klijentima iz najraznovrsnijih branši poslovanja i te kako su primenjive na auto-industriju. I upravo u njoj je naš servis dosta prisutan.

Proizvodne linije, mašinski pogoni, magacini, hale, pomoćne prostorije – sve mora ispunjavati higijenske standarde ne samo zarad estetike i fotografisanja za medije, već prevashodno zbog zdravstvene bezbednosti radnika. I, naravno, regularnog funkcionisanja i efikasnosti mašina.

čišćenje auto salona invekta 5

Foto: Freepik, Usertrmk

I sami znate koliko skupo može stajati povreda samo jednog radnika ili tehnički kvar: smanjenje produktivnosti, zastoj u proizvodnji i gubitak dragocenog vremena. To je cena koju nijedan proizvođač motornih vozila sigurno ne želi platiti.

Zbog toga nastojimo da (po potrebi i u tri smene) radimo na stvaranju / održavanju svih uslova za neometan rad vaše fabrike automobila i auto-delova, kao i prostora za izlaganje gotovih vozila.

Ako ste zaintrigirani ovom malom prezentacijom naših velikih mogućnosti, pozivamo vas da kontaktirate s nama ili da nam pošaljete upit za ponudu.

A, mi ćemo sa svoje strane učiniti sve da fabričke hale u kojima proizvodite vozila budu uvek pod konac, odnosno da moćni četvorotočkaši u vašem salonu dobiju galerijski ambijent kakav zaslužuju.

Pročitajte još i: Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova >>

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.