Kada vam zatreba čišćenje poslovnih objekata, koga treba pozvati?

Početna 5 Čišćenje poslovnih prostora 5 Kada vam zatreba čišćenje poslovnih objekata, koga treba pozvati?
0
(0)

Čišćenje poslovnih objekata spada u kategoriju onih poslova koji zahtevaju stručnu obuku i primenu industrijskih sredstava i mašina iako se na prvi pogled može učiniti da je to samo „najobičnije držanje metle”.

Međutim, profesionalnost s kojom Invekta već dvadesetu godinu pristupa održavanju komercijalnih prostora podrazumeva daleko više od pomenute alatke.

O našem radu ćete više saznati kroz tekst koji sledi i autentične fotografije sa terena.

Pročitajte još i: Čisto, čistije, najčistije – Uredno kao apoteka! >>

Po čemu se čišćenje poslovnih prostora razlikuje od čišćenja u domaćinstvu?

Za razliku od održavanja higijene stanova i kućâ, čišćenje poslovnih objekata nalaže potpuno drugačiji pristup. Za početak, ne može se čistiti stihijski, već po tačno predviđenoj, kontrolisanoj proceduri i u vremenskom okviru zadatom za svaki segment prostora.

Takođe, pomoćna sredstva nisu ista kao ona namenjena kućnim uslovima. U komercijalnom čišćenju velikih prostora koriste se:

  • profesionalne mašine (vozne i gurajuće);
  • sanitarna kolica;
  • specijalni mopovi za brisanje podova;
  • naročite krpe (razvrstane po tipovima i bojama za svaku vrstu površine);
  • zaštitna oprema i dr.

A, sámo čišćenje se izvodi naročitim pokretima, tačno određenim kretnjama po delovima prostora i utvrđenim brojem ponavljanja.

Razlika se tiče i tečnosti za sanitizaciju: one su profesionalne i ne mogu se pazariti u supermarketima široke potrošnje. Naši higijeničari prolaze kroz ozbiljnu obuku ne samo za rukovanje mašinama i pomoćnim alatima, već i deterdžentima, sanitizerima za dubinsko pranje, sjaj i dezinfekciju.

Tokom programa, uče se pravilnom doziranju i odgovarajućim razmerama svih sastojaka kako bi pripremili rastvor koji će najbolje ispuniti svoju svrhu, a neće naškoditi površini koja se tretira. Bez obzira na to da li se čisti tvrda podna obloga, staklo ili kožni nameštaj, celokupan higijenski tretman mora biti na visoko profesionalnom nivou.

čišćenje poslovnih objekata invekta 4

Foto: Invekta

Mnogim domaćicama je poznato da se nepravilnim odabirom i rukovanjem hemikalijama vrlo često i nepovratno oštećuju sanitarije u kupatilu, sudopere, tvrdi delovi nameštaja, tapacirung i tepisi. Možda ste i sami, kao rukovodeće lice, bili svedok lošeg tretiranja površina tokom održavanja higijene vaše firme?

Invektini higijeničari ne dozvoljavaju da im se takve greške dogode pri čišćenju poslovnih objekata jer bi to značilo nepopravljivu štetu za klijenta. A, o narušavanju reputacije u svetu facility management-a i da ne govorimo!

Pročitajte još i: Profesionalno sanitarno održavanje komercijalnih zgrada >>

Tipovi tretmana različitih površina i sredstva za rad koja koristimo

Svaki poslovni prostor zahteva detaljnu opservaciju i uzimanje svih aspekata u obzir pri formiranju plana za njegovo higijensko održavanje. Tako se, na primer, ne čiste isto industrijske hale i apoteke, kancelarije i hotelske prostorije, zdravstvene ustanove i magacini.

Biznis-objekti imaju svoje specifičnosti i potrebe, a mi im se prilagođavamo tako da na pravi način na njih odgovorimo. Sve to uz značajnu pomoć softvera za monitoring održavanja biznis-zgrada.

Pročitajte još i: Modernizujte i pospešite svoje poslovanje softverskim upravljanjem >>

Čišćenje poslovnih objekata – Od čega sve kreće?

Kada klijent od nas zatraži poslovnu ponudu, naš stručni tim za procene uzima preliminarne podatke o vrsti i površini objekta, kao i o opštim zahtevima. Potom se izlazi na teren, gde se na licu mesta sagledavaju sve osobenosti i specifični zahtevi datog prostora (ili više njih).

U nekim komercijalnim objektima je potrebno izvršiti temeljno čišćenje dugotrajnih naslaga prljavštine, neki potrebuju i uklanjanje nečistoća sa fasada, dok je u nekima neophodno generalno čišćenje nakon građevinskih radova. Sve zavisi od nivoa zaprljanosti, veličine prostora, pristupačnosti površinâ i ukupnog stanja.

U suštini, osnovna podela čišćenja poslovnih objekata je sledeća:

Međutim, i tu postoji specifikacija posla u pogledu primene sredstava / mašina za rad. Na primer, ono što u ofisima obično predstavlja deo generalnog čišćenja (mašinsko pranje tvrdih podova), na parkinzima tržnih centara je to redovno tretiranje parking mestâ i voznih međuzona.

čišćenje poslovnih objekata invekta 2

Foto: Invekta

Isto tako, hemikalije koje se upotrebljavaju za pranje mermernih ili keramičkih pločica u hotelskim lobijima, nisu adekvatne za eliminisanje mrlja od auto-maziva, tragova guma ili masnoća u fabričkim halama. Na staklene površine (posebno one na solarnim panelima) ne primenjuju se iste hemikalije kao na drvo, ivericu ili metal.

Naši higijeničari i higijeničarke dobro su upoznati sa karakteristikama i namenom hemijskih tekućina za sanitizaciju, te tačno znaju koju treba koristiti za određeni predmet ili površinu u objektu.

Pročitajte još i: Mašinsko čišćenje javnih garaža i parkinga >>

Mašine i tečnosti koje koristimo za čišćenje različitih površina

Tokom dvadesetogodišnjeg rada sa klijentima iz najraznovrsnijih branši i sa različitim zahtevima, stekli smo dragocene uvide koji su nam pomogli da svoje servisne aktivnosti sprovodimo efektivno.

U našem industrijskom voznom parku se nalaze profesionalne mašine za tretiranje tvrdih podnih obloga (pranje i poliranje), za dubinsko čišćenje itisona / meblova / dušeka, ali i one za uređenje zelenila i uklanjanje snega oko poslovne zgrade. Ovu reprezentativnu skupinu čine priznati brendovi: Wirbel, Hako, Taski Aero, Kärcher i drugi.

čišćenje poslovnih objekata invekta 3

Foto: Invekta

Da bismo uvek mogli da obezbedimo higijenu i dezinfekciju po propisanim standardima, naš magacin je bogat najrazličitijim sanitizerima i dezinficijensima. Tu spadaju kako oni za tretman podova, tako i oni za ostale površine, i to domaćih proizvođača, ali i nemačkih, italijanskih, engleskih i drugih.

Pročitajte još i: Mašinsko pranje tvrdih podova u rukama profesionalaca >>

Invekta – firma za čišćenje poslovnih objekata u Srbiji na koju možete računati!

Gotovo da nema vrste poslovnog objekta u našoj zemlji koji nismo očistili ili u njemu sproveli neku drugu svoju uslugu:

U najznačajnijima je Invekta ostavila svoj pečat visoke higijene i dezinfekcije. Uključujući upravne zgrade domaćih ustanova i preduzeća, kancelarije predstavništava svetskih kompanija, novinskih redakcija, ofis-habova i dr.

Za pravi tim, prepreke ne postoje: ma koliko da je vaš poslovni objekat veliki i zahtevan, možemo ekspeditivno obaviti sve zadatke. Zato, ako ste identifikovali potrebu svoga preduzeća u nekom od najvedenih servisa, slobodno nam se obratite.

Mi se ne libimo da uđemo u najprljaviji fabrički pogon, obliven industrijskim mastima, u visoke silose sa žitaricama i hale sa zastarelim, ispucalim podnim oblogama.

Apsolutno ništa nije nam strano i – komplikovano. Sve su to prostori u kojima se radi i, samim tim, prlja. A, mi smo uvek gotovi da se nađemo svojim klijentima pri poslu koji obavljaju. Bilo u samoj fabrici, u kancelarijama menadžmenta ili na eksterijeru.

firma za čišćenje komercijalnih prostora invekta 5

Foto: Invekta

I, nemojte misliti da ne idemo u korak sa savremenim tehnologijama i da ih ne koristimo kako bismo svojim klijentima pružili najbolju uslugu.

Naprotiv!

U svoj rad smo uključili robote za čišćenje dugih, teško dostupnih ventilacionih cevi u okviru HVAC-sistema, kao i pomenuti softver za monitoring procesa održavanja higijene. Koji vrlo rado i potpuno besplatno ustupamo korisnicima naših (više)godišnjih usluga.
Pročitajte još i: Visinsko pranje staklenih fasada za biznis-zgradu u kojoj se nebo ogleda! >>

Ko su ljudi koji stoje iza čistih prostorija u vašoj firmi?

Kada vaši zaposleni napuste radni prostor posle produktivnog dana i odu na zasluženi dnevni odmor, opremljeni iskustvom, pedantnošću i pouzdanim sredstvima za čišćenje, nastupaju naši higijeničari.

Jedna Ivana, Mira, Asja, Sandra, Nataša i Slađana, a sa njima Goran, Šukri, Slobodan, Darko, Jovan, Mihajlo… I, njih još četiri stotine!

firma za čišćenje komercijalnih prostora invekta 6

Foto: Higijeničarke i higijeničari kompanije Invekta

Raspoređeni po poslovnim objektima u svim mestima Srbije, održavaju higijenu i obezbeđuju vama i vašim radnicima zdrave uslove za obavljanje date delatnosti.

Možda se s njima nećete uvek sresti, ali ćete narednog jutra i te kako primetiti da su dolazili jer će sve mirisati na čisto, sveže.
I, u tome se ogleda naša virtuoznost: mi smo gotovo neprimetni, ali naš rad ostavlja blistav trag!

Znate kako kažu stihovi poznate pesme: „Jedan poziv menja sve.“? Uverite se u njihovu istinitost: pozovite nas i dozvolite da vam pomognemo svojim umećem.

Pročitajte još i: Redovnim čišćenjem kancelarija do veće produktivnosti kompanije >>

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.