Početna 5 Čišćenje poslovnih prostora 5 Mašinsko čišćenje javnih garaža i parkinga
0
(0)

Mašinsko čišćenje javnih garaža i parkinga jedino može zadovoljiti najviše standarde čistoće, i to samo ako je redovno. Kao menadžeru prostorâ te vrste, a i kao samom korisniku parking-usluga, verovatno vam je poznata ova činjenica.

Zbog čega ne bi trebalo zapostaviti izgled prostora za privremeno ostavljanje vozila?

Sigurno ste se nebrojeno puta susretali sa nedovoljno održavanim i zapuštenim parkiralištima. Lep prizor sigurno ne mogu biti tragovi automobilskih guma, fleke od goriva, ulja i maziva, mrlje od kafe, ulepljene žvakaće gume, blato, lišće, nataloženi ptičji izmet i izbledele razdelne linije. Tragovi nečistoće sigurno ne doprinose preglednosti i funkcionalnosti, tj. upotrebnoj vrednosti parkinga ili garaže.

A, ukoliko su još praćeni i bačenom take away-ambalažom i drugim smećem, to ne može proizvesti drukčiji utisak do onog o zanemarivanju prostora za stacioniranje vozila.

mašinsko čišćenje javnih garaža i parkinga invekta 2

Foto: Invekta

Ovakva slika u vozačima izvesno izaziva nesigurnost i bojazan jer implicira odsustvo svake brige o mestu na kom su ostavili svoj automobil. Oni se osećaju nebezbedno ne samo u pogledu oštećenja ili čak krađe vozila, nego prevashodno u smislu lične sigurnosti dok borave na parkiralištu.

Iz toga proizilazi da su čistoća i bezbednost tesno povezani u podsvesti korisnika parkinga. Zato je potpuno razumljivo što nastojite da takvo stanje parkinga ili garaže pod vašom jurisdikcijom po svaku cenu izbegnete.
Pročitajte još i: Vaša poslovna imovina maksimalno zaštićena uz Invektu >>

Redovno održavanje higijene – Najbolji način da površine za kratkotrajno čuvanje automobila budu pod konac!

Moderne nadzemne i podzemne garaže i parkinzi, jednospratni ili na više nivoa, sve češće se grade po Beogradu i drugim gradovima Srbije usled povećanja broja korisnika motornih vozila.

Upotreba parkinga koji pripadaju komercijalnim objektima (biznis i tržnim centrima, hotelima, sportskim halama i dr.) najčešće je besplatna za korisnike njihovih usluga. Bar u nekom ograničenom vremenskom roku, dovoljnom za ostvarenje namera (kupovine, rada, boravka, sastanka i sl.).

Međutim, korišćenje (ne)ograđenih parking-zona u vlasništvu grada naplaćuje se po danu ili satu. Isto važi i za aerodromski parking. Zbog toga je potpuno razumljivo što vozači očekuju da, kada traže mesto za ostavljanje svog automobila, sve bude čisto, uredno i pregledno.

A, mašinsko čišćenje javnih garaža i parkinga je pravi način da ovi zahtevi budu uvek ispunjeni.

Pročitajte još i: Održavanje higijene marketa – Redovno i u kriznim situacijama >>

Kako se obavlja mašinsko čišćenje javnih garaža i parkinga?

Održavanje higijene velikih prostora za ostavljanje vozila determinisano je nekolikim faktorima:

  • površinom i strukturom parkinga ili garaže;
  • fluktuacijom korisnika (ekploatacijom objekta);
  • vrstom vozila koja se uglavnom parkiraju (automobili, kamioni i dr.);
  • učestalošću i obimom prljanja;
  • godišnjim dobom;
  • stepenom površinskog oštećenja podloge.

Invektin stručni tim za procene, po sagledavanju situacije na terenu, donosi odluku o odabiru najefikasnih industrijskih mašina, tehnika i sanitarnih sredstava za datu površinu. Isto važi i za plan i raspored čišćenja. Ono se može obavljati nedeljno, mesečno ili tromesečno, u najpodesnijim vremenskim intervalima.

Tako se, na primer, višespratni prostori čiste iz više faza, često tokom noći (kada je parkirano najmanje vozila) ili uz privremeno zatvaranje spratova.
mašinsko čišćenje javnih garaža i parkinga invekta 3

Foto: Invekta

Koji ćemo tip i veličinu industrijske mašine koristiti (gurajuću ili voznu), zavisi od dimenzija površine, vrste nečistoća i nivoa zaprljanosti, ali i lokacije. Da bismo očistili sve naslage prljavštine (čak i u teško pristupačnim uglovima) i finalno uglačali podove, naši higijeničari mašinisti rade samo na mašinama pouzdanih proizvođača i tipova (WirbelRuby i dr.).

Jer, samo detaljnim i savesnim pristupom, možemo poboljšati izdržljivost i dugovečnost parkiralištâ i osigurati da deluju ne samo impresivno, nego prevashodno pouzdano. Bez opasnosti od klizanja i povreda.

Pročitajte još i: Mašinsko pranje tvrdih podova u rukama profesionalaca >>

Postupak čišćenja

Posle elementarnog čišćenja smeća, najpre nanosimo najefikasniji odmašćivač – sredstvo za uklanjanje teških, industrijskih fleka, te ostavimo da deluje. Potom, uz primenu visokokvalitetnih deterdženata, vršimo temeljno pranje površine. Asfaltne, betonske, epoksidne, poliuretanske, magnezitne, akrilatne i dr.

Pranje vršimo voznim mašinama (na električni ili akumulatorski pogon) ili kompaktnim gurajućim (ručno upravljanim), konstruisanim da kombinuju usisavanje, pranje i sušenje.
mašinsko čišćenje javnih garaža i parkinga invekta 4

Foto: Invekta

Da bismo optimizovali učinak i za sobom ostavili izvanredno čiste i blistave podloge, u završnici ih mašinski, ravnomerno poliramo. Uz odabir adekvatne metode poliranja, nivoa finoće četki i abrazivnosti filceva, postižemo najbolje rezultate.

Pročitajte još i: Poliranje tvrdih podova u profesionalnim građevinama naša je briga! >>

Mašinsko čišćenje javnih garaža i parkinga – U dva zajednička koraka do perfektne higijene

Čitajući ovaj tekst, i sami ste uvideli koje su prednosti redovnog održavanja čistoće javnog parkirališta, ali i kolovoza i pripadajućih trotoara (pogotovo u zimskom periodu).

Sve što treba da uradite jeste da budete proaktivni: da započnete redovno čišćenje i – da ostanete dosledni.

čišćenje prilaza i trotoara gradskih parkirališta invekta 5

Foto: Freepik, Fanjianhua

Ukoliko su javna garaža ili parking u vašoj nadležnosti uvek čisti i uredni, vozači će im se vraćati i davati im prednost u odnosu na konkurentske u susedstvu. Za vašu kompaniju to znači izgradnju poverenja i zauzimanje čvrste kompetitivne pozicije. I, sasvim očito, veće prihodovanje od naplate korišćenja parking-mesta.

Prvi korak ka ispunjenju navedenih ciljeva je da nam se javite, a drugi ćemo načiniti mi – elaboriraćemo plan koji će biti savršeno komplementaran vašim potrebama i predviđenom budžetu.

Pročitajte još i: Kako da smanjite troškove održavanja svoje firme? >>

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.