Vaša poslovna imovina maksimalno zaštićena uz Invektu!

 / 20. decembar 2022.
Početna 5 Održavanje poslovnih objekata 5 Obezbeđenje 5 Vaša poslovna imovina maksimalno zaštićena uz Invektu!
0
(0)

Fizičko-tehničko obezbeđenje firmi primarni je korak ako se želi ostvariti najviša sigurnost ljudstva i nepokretnosti. Velikim kompanijama je to jedan od ključnih prioriteta, pored zaštite informacionog sistema i poslovnih podataka.

Međutim, mnogi preduzetnici se oglušuju o prirodnu bojazan da bi neko mogao izvršiti neovlašćen ulaz u njihov radni objekat i načiniti štetu.

Smatrajući da je fizičko-tehničko obezbeđenje firmi samo nepotreban dodatni izdatak, ne angažuju profesionalnu servisnu službu. Sve dok se ne desi nepredviđeni akcident i ne pretrpe ozbiljne gubitke.

Upad vandala obično znači fizičko oštećenje kapije, vrata i brava, ali i krađu inventara, kase, repromaterijala, kompjutera i druge imovine. Protivzakonito prisvajanje kompjutera posebno je rizično jer su u njima pohranjene sve informacije o poslovanju pravnog subjekta.

A, takav gubitak ne samo što je nenadoknadiv, nego je i veoma opasan ako podaci nisu sačuvani na cloud-u ili u drugom virtuelnom skladištu!

fizičko tehničko obezbeđenje firmi invekta 2

Ipak, najvažniji razlog zbog kojeg sva preduzeća moraju imati fizičko-tehničko obezbeđenje jeste zaštita i nepovredivost zaposlenih.

Ovo je pogotovo bitno za firme koje posluju 24 / 7, odnosno čije je radno vreme raspoređeno u tri smene. Druga i treća smena su posebno osetljive sa tačke bezbednosti jer se najveći procenat razbojništava događa upravo u večernjim i noćnim satima.

Dakle, svaki objekat, ma koju delatnost vršio, trebalo bi da poseduje bar video-nadzor, po ugledu na banke i bankomate okružene kamerama. Čak i ako su postavljene samo kamere, pretnje i gubitke je moguće prevenirati. Naime, oko kamere će delovati destimulativno na potencijalne vinovnike i u većini slučajeva ih odvratiti od nepočinstva.

Pročitajte još i: Šta je sindrom bolesnih zgrada i da li je prisutan kod vaših zaposlenih? >>

Šta sve podrazumeva fizičko-tehničko obezbeđenje firmi?

Pored drugih oblasti održavanja kojima se 20 godina bavi, Invekta velikog iskustva ima i u obezbeđenju. Korporativnu bezbednost ostvarujemo na nekoliko načina, a rešenja adaptiramo tipu i veličini poslovnog objekta. Ukoliko je firma locirana na više mesta, svaku njenu jedinicu možemo nadgledati i učiniti je sigurnom.

Naši licencirani inženjeri i menadžeri obezbeđenja najpre sagledavaju tehničku opremu klijenta i vrše procenu rizika. Potom pristupaju izradi minucioznog plana fizičko-tehničke zaštite i elaboraciji operativne procedure. Na kraju organizuju i, uz pomoć službenika obezbeđenja, sprovode propisane mere, odnosno realizuju dati plan.

U fizičko-tehničko obezbeđenje firmi spada:

  • video-nadzor;
  • alarmni sistem (povezan sa senzornim);
  • fizičko obezbeđenje;
  • protivpožarna zaštita.
Putem najmodernijeg softvera za monitoring poslovnih zgrada, radnih procesa i ljudstva, naši operateri 24 / 7 budno prate svaki kutak jednog ili više objekata istovremeno.

Zahvaljujući ovom inteligentnom rešenju i konektovanom video, senzornom i alarmnom sistemu, naš krizni menadžment detektuje svaku sumnjivu aktivnost. Naročito u kritičnim tačkama u objektu. Tako je uvek spreman da odreaguje u vanrednim i potencijalno opasnim situacijama.

fizičko tehničko obezbeđenje firmi invekta 4

Foto: Freepik

Daljinski nadzor i navigacija iz našeg monitoring-centra su konfigurisani prema objektu za koji smo zaduženi. Zato se pokazuju vrlo efikasnim kada je u pitanju sprečavanje kriminalnih i uopšte nedozvoljenih postupaka.

Ukoliko su dopunjeni fizičkim obezbeđenjem akreditovanog, opremljenog i iskusnog osoblja iz redova naših zaposlenih, poslovna zgrada je u potpunosti zaštićena.

Pročitajte još i: Modernizujte i pospešite svoje poslovanje softverskim upravljanjem! >>

Ko sve može zahtevati privatno obezbeđenje?

Implementacijom savremenih tehničko-tehnoloških modula vrhunskih performanski, pouzdanih metoda i procedura, a u skladu sa Zakonom, Invekta obezbeđuje pravna lica na teritoriji Republike Srbije.

Ovakav vid zaštite (uključujući i protivpožarnu) mogu potraživati svi privredni subjekti. Javna preduzeća i ustanove (birokratske, medicinske, obrazovne, sportske), komercijalne i kancelarijske zgrade, transportne luke i stanice, industrijski pogoni i skladišta.

Prema razrađenom bezbednosnom planu, sigurnosni sistemi se postavljaju u okruženju objekta, na ulazu, u hodnicima i drugim prostorijama koje zahtevaju pojačanu kontrolu.

fizičko tehničko obezbeđenje firmi invekta 3

Foto: Unsplash, Pawel Czerwinski

Službenici obezbeđenja su obično raspoređeni na ulazu / izlazu i na ključnim mestima sa kojih najefikasnije mogu vršiti monitoring. Patroliranje se sprovodi u tačno određenim vremenskim intervalima, u radnim jedinicama koje to potrebuju (fabrički pogoni, magacini, spratne zgrade i sl.).

Pročitajte još i: Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova >>

Da zaključimo: ako se odlučite za fizičko-tehničko obezbeđenje firmi koje Invekta pruža, šta tačno dobijate?

Kao i prilikom ugovaranja drugih usluga, veoma polažemo na transparentnost u poslovanju, tako da klijent odmah dobija jasan uvid u sve aspekte servisnih aktivnosti.

Fizičko-tehničko obezbeđenje firmi i drugih pravnih subjekata koje naša kompanija sprovodi uključuje:

  • izradu detaljnog akcionog plana, sa razradom taktike službe obezbeđenja i definisanim specifičnim zahtevima naručioca posla;
  • testiranje komandnih, kontrolnih i komunikacionih parametara u objektu;
  • angažovanje edukovanih lica koja su prošla specijalnu bezbednosnu obuku;
  • vršenje periodične provere posebnih psihofizičkih i zdravstvenih kompetencija angažovanih lica, kao i proveru neosuđivanosti, i to najmanje jednom godišnje;
  • dostupnost i brz odgovor našeg bezbednosnog tima 24 / 7;
  • obezbeđenje uniformi i biometrijskih akreditacija zaposlenima na poslovima obezbeđenja radi lakše identifikacije i prepoznavanja.

Za sve detaljnije informacije i dogovaranje date usluge, možete nam se obratiti putem upitne forme, telefona: +381 64 70 595 39 ili imejla: office@invekta.rs. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i pomoći vam da zaštitite ljudstvo i imovinu u svom radnom objektu.

Pročitajte još i: Budućnost održavanja poslovnih objekata >>

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.