Održavanje cveća u poslovnim prostorijama

Početna 5 Facility management 5 Održavanje cveća u poslovnim prostorijama
0
(0)

Održavanje cveća u poslovnim prostorijama znači kvalitetno ozelenjavanje površina u enterijeru uz pomoć adaptivnog, modernog dizajna i adekvatnog odabira biljaka. A, zajednički imenitelj svih ovih združenih elemenata je: pozitivan uticaj na sve koji borave u datoj prostoriji.

Bez obzira na veličinu, ozračenost i osvetljenost unutrašnjeg prostora, uvek se može naći mesta za odgovarajući biljni materijal. Peperomija, kineski dolar i difenbahija samo su neke od vrsta cveća koje trpe sve uslove i mogu se smestiti bilo gde. Tako se održavanje cveća u poslovnim prostorijama ne čini kao zahtevna i rizična aktivnost, s neizvesnim ishodom.

Pročitajte još i: Kako obezbediti zdrave uslove za rad u open-space kancelarijama? >> 

Ko je zadužen za profesionalno održavanje cveća u poslovnim prostorijama?

Saksijsko cveće, ukoliko je pravilno negovano, nesumnjivo oplemenjuje poslovni prostor: osvežava vazduh, deluje blagotvorno na raspoloženje ljudi, a enterijeru daje poseban šarm. Takođe, može pružati i svojevrsnu privatnost zaposlenima, vizuelno i (donekle) zvučno ih izolujući.

održavanje cveća u poslovnim prostorijama invekta 2

Foto: Invekta

A, da bi biljke bile zdrave i vitalne, potrebno je da se o njima staraju profesionalci. Invekta vam može pomoći da radni ambijent učinite prijatnijim nego što je ikada bio.

Za stručno održavanje cveća u poslovnim prostorijama (kao i u njihovom spoljnom okruženju) zadužene su pejzažne arhitekte, fitopatolozi, biolozi i tehničari hortikulture. Zajedničkim radom, osmišljavaju fito-dizajn, biraju biljke i brinu o njihovom dobrostanju, razvoju i lepoti.

Bujno zelenilo, koje vaš prostor za poslovnu delatnost ukrašava i čini zdravijim i životnijim, rezultat je njihovog znanja, iskustva, komunikacije i združenih radnji.

Oni su umetnici koji u vašoj biznis-galeriji vrše stalnu postavku biljne izložbe.
Pročitajte još i: Šta je sindrom bolesnih zgrada i da li je prisutan kod vaših zaposlenih? >> 

Flora u rukama Invekte

Baštenske usluge i usluge opremanja enterijera biljkama su u opusu fasiliti menadžmenta, kojim se naša kompanija već dve decenije uspešno bavi.

Kada je u pitanju gajenje zelenila u poslovnim objektima, čvrsto zastupamo ideju da je za floru dovoljno i sasvim malo prostora.

Sobne biljke se mogu gajiti na oknu prozora, na pregradnom zidu, na radnom stolu, u najmanjem kutku poda. One spoljašnje pak sjajno se smeštaju na sims prozora, terasu, čak i na krov!

Pitanje je samo volje da se prostor oplemeni, prodiše, i razumevanja značaja biljaka u njemu.

Invektin tim za hortikulturu enterijera i eksterijera komercijalnih i biznis-objekata izrađuje plan prilagođen željama klijenata, objektivnim osobinama prostora i godišnjem dobu.

Naš moto je: obezbeđujemo sve, po sistemu „ključ u ruke”. Da ne kažemo: „cveće u saksije”.

To znači da naše usluge obuhvataju:

 • izlazak na teren, savetovanje i elaboraciju konkretnog plana;
 • odabir saksija i žardinjera;
 • izbor sobnog / unutrašnjeg bilja;
 • razmeštaj komplementarnih biljaka prema njihovim karakteristikama;
 • sadnju;
 • određivanje pogodnih supstrata za zaštitu i negu;
 • obezbeđivanje profesionalnih đubriva za kvalitetnu prihranu;
 • pripremu sredstava za zaštitu od okolnih uticaja, insekata i bolesti;
 • stručno održavanje zasađenog bilja.
Pročitajte još i: Komercijalno uređenje zelenila – Sa Invektom do najimpresivnijeg pejzaža! >> 

Koje biljke i saksije vam stavljamo na raspolaganje?

One koje želite!

Baš tako. Dobro ste pročitali.

Filadendron, sanseverija, zamija, dracena, krasula, bambus, sukulenti, palme, bonsai drveće, četinari… I još mnogo drugih ukrasnih biljaka (višegodišnjih i sezonskih) možemo zasaditi i održavati za vas.

Ono na šta se mora obratiti posebna pažnja pri selekciji biljaka jeste njihov habitus, koji naši stručnjaci poznaju do u tančine. Jer, habitus određene vrste determiniše odabir druge biljke (ili više njih) sa kojom će biti uparena u zajedničkoj žardinjeri.

Naime, neke biljke (žbunaste pogotovo) razvijaju se u širinu i zauzimaju više prostora, pa mogu ugroziti one u neposrednom susedstvu. Zato su dobro vladanje hortikulturnom materijom i veliko iskustvo od ključne važnosti.

održavanje cveća u poslovnim prostorijama invekta 3

Foto: Invekta

Kada je reč o posudama za sadnju sobnog bilja, možemo za vas obezbediti naraznovrsnije saksije, dekor-saksije, žardinjere i podmetače / držače, kao i kontejnere. Uz njih, moguće je birati i obloge od plastike, aluminijuma, stakla, drveta, kamena, gline, mermera i betona. Ili pak verne imitacije prirodnih materijala, koje će odlično definisati vaš enterijer.

Vaš izbor se može ticati i površinske obrade baštenskih posuda: mat, sjajne, reljefne, satenske završnice i dr. A, na raspolaganju su vam i najrazličitiji oblici i dimenzije.

Šta god poželite i šta god da savršeno korespondira sa vašim poslovnim prostorom (klasičnim, retro, modernim ili eklektičnim) – biće ostvareno!
Pročitajte još i: Budućnost održavanja poslovnih objekata >>

Mere održavanja cveća u poslovnim prostorijama nakon sadnje

Kada zasadimo biljke u vašoj kancelariji, holu, konferencionoj / prijemnoj sali ili drugim prostorijama, nastavljamo da ih zbrinjavamo na način koji će im obezbediti dugoročnost i zdrav izgled.

U tu svrhu, sprovodimo:

 • zalivanje (redovno zalivanje i orošavanje);
 • prihranu (osnovnu, specijalizovanu, folijarnu i antistresnu);
 • brigu o zemlji (dodavanje supstrata, humusa, treseta i minerala);
 • zaštitu (sredstva protiv štetočina i gljivičnih oboljenja, te kontrola fitopatologa po potrebi).
održavanje cveća u poslovnim prostorijama invekta 4

Foto: Invekta

Zašto su ove mere bitne?

Da bi biljke ostvarile svoj puni potencijal u svakom godišnjem dobu (raskoš listova i cveta, intenzivne boje, pune i smele), moraju biti negovane kako treba. Samo tako će odašiljati sve ono što se od njih i očekuje: kiseonik, miris, opojnu lepotu, dobru energiju i – mir.

A, kako to utiče na vaše zaposlene i posetioce vaše firme? Pretpostavljate: veoma pozitivno, osnažujuće i motivišuće.
Pročitajte još i: Redovnim čišćenjem kancelarija do veće produktivnosti kompanije >> 

Kome je sve potrebno profesionalno uređenje ukrasnog biljnog sveta?

Svakoj firmi, ustanovi, organizaciji, ugostiteljskom i komercijalnom objektu koji drži do ugođaja i atmosfere potrebno je zelenilo.

Kancelarije, hotelski ulazi, lobiji i hodnici, trgovački centri, prijemne sale u ustanovama… Cveće, listovi, lozice i travke doprinose reputaciji vašeg preduzeća i aktivno učestvuju u gradnji istaknutog imidža u poslovnom svetu.

Zato bi trebalo razmisliti o velikim saksijama kao vidu naglašavanja ulaza u korporativne zgrade, hotele i ustanove različitog tipa. Veliki holovi, odnosno hotelski lobiji, pogodni su za prave zelene oaze, bogate bujnom i šarenom vegetacijom. A, baš takvi, kohezivni prostori za okupljanje pružaju dobrodošlicu i mame na ulazak i hedonističko iskustvo.

saksijsko cveće u poslovnim objektima invekta 5

Foto: Freepik / Pixabay, Michelle Raponi

Saksije i žardinjere, pa i biljke same, mogu se prilagođavati godišnjim dobima. Po želji, tokom proleća i leta ćemo u vašem poslovnom objektu postaviti živopisne, vedre boje i upečatljive oblike. Jesenje i zimske dane možemo uskladiti sa mirnijim tonovima saksija, a njih ispuniti „ukusnim” dekorativnim jagodama, ukrasnim paprikama i kupusom / keljom u cvatu.

Samo zajedno pustimo mašti na volju i stvaraćemo čuda tokom cele godine! 

Zakažite sastanak sa našim stručnjacima i upoznajte se sa njihovom kreativnošću i profesionalnim koordinisanjem ozelenjavanja vašeg poslovnog prostora.

Pročitajte još i: Održavanje objekata za maksimalnu produktivnost i uspeh u svakoj branši >> 

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.