Kako se vrši stručno, mašinsko pranje itisona u prostorijama za rad?

Početna 5 Facility management 5 Kako se vrši stručno, mašinsko pranje itisona u prostorijama za rad?
0
(0)

Mašinsko pranje itisona u poslovnim prostorijama spada u obavezno higijensko održavanje radnih jedinica i veoma je važno sa stanovišta zdravlja zaposlenih. S obzirom na to da je primarna funkcija tepiha u komercijalnim objektima termo i audio-izolacija, ali i udobnost i doprinos estetici enterijera, oni zaslužuju adekvatnu negu i iz ovih razloga.

To se posebno odnosi na itisone u holovima hotela i restoranskih sala, ustanova, pozorišta, kancelarijskih zgrada, medijskih kuća i drugih poslovnih građevina.

Pročitajte još i: Profesionalno sanitarno održavanje komercijalnih zgrada >>

Mašinsko pranje itisona u poslovnim prostorijama utiče na poslovanje. Na koji način?

Dubinsko pranje tepiha i itisona u radnom prostoru može se naizgled činiti izlišnim, pogotovo ako su u pitanju oni tamnijih boja. Ali, ove meke obloge obično pokrivaju čitavu podnu površinu i, ako se ne čiste redovno, postaju leglo bakterija i alergena.

Kontaminacija patogenima lako dovodi do zdravstvenih problema zaposlenih (astmatičarskih napada, alergijskog kijanja, kašlja, sluzi u nosu, suznih očiju). Time i do značajnog smanjenja njihove produktivnosti.

mašinsko pranje itisona u poslovnim prostorijama invekta 4

Foto: Pexels, Max Vakhtbovych

Budući da je radni proces sistem međusobno povezanih ćelija, oboljenja radnika (naročito ako ih je više u isto vreme) mogu ga značajno ugroziti. Poslodavci u takvim slučajevima ne samo da moraju pokrivati troškove bolovanja, nego i učiniti dodatne rashode angažovanjem zamene odsutnih radnika.

Redovnim eliminisanjem prljavštine i alergijskih čestica, obezbeđuje se optimalna čistoća vazduha u poslovnim prostorijama i smanjuje rizik od oboljevanja.

Dakle, najbolja solucija za predupređenje zastoja u poslovanju i finansijskih gubitaka jeste prevencija. A, ona se postiže celokupnom brigom o higijeni poslovnog objekta.

Pročitajte još i: Šta je sindrom bolesnih zgrada i da li je prisutan kod vaših zaposlenih? >>

Dodatne prednosti profesionalnog čišćenja tepiha i itisona u zgradama sa komercijalnom funkcijom

Osim pomenute zdravstvene zaštite, kvalitetno mašinsko čišćenje mekih podnih površina zasigurno produžava njihov vek trajanja. To opet pozitivno utiče na budžet predviđen za održavanje objekta. Zbog toga bi ovu aktivnost trebalo sprovoditi na 3–6 meseci, po potrebi češće.

Jer, naslage prljavštine, masnoće i drugih nečistoća s vremenom slabe kvalitet vlakana i destruktivno deluju na celokupno tkanje. Takav tepih će u tačkama koje trpe najveće trenje najpre izbledeti, vlakna će se istanjiti i, na kraju, početi da otpadaju. Konačno, tkanje će se prekinuti i na tim mestima će se pojaviti perforacije.

Sve zajedno, ostaviće vrlo nepovoljan izgled pohabanosti i zapuštenosti celog ambijenta. Takođe, tepih / itison će (prerano) morati da bude zamenjen novim, što će vas izložiti nepotrebnom trošku.

Pročitajte još i: Redovnim čišćenjem kancelarija do veće produktivnosti kompanija >>

Invekta vrši mašinsko čišćenje itisona u poslovnim prostorijama kvalitetno, brzo i sa dugotrajnim efektom

Higijenski tehničari kompanije Invekta koriste profesionalnu opremu za dubinsko usisavanje i pranje itisona i kvalifikovani su za rad na industrijskim mašinama. Osim toga, odlikuju se znatnim iskustvom i visokim nivoom pedantnosti, odgovornosti i organizovanosti.

Navedeni kvaliteti obezbeđuju vremensku i finansijsku ekonomičnost i vrhunske rezultate čišćenja, bez oštećenja boje i teksture podne obloge.

mašinsko pranje itisona u poslovnim prostorijama invekta 2

Da bi postigli odlične i dugoročne rezultate, pre nego što pristupe pranju, najpre sprovode temeljno mokro, odnosno suvo usisavanje industrijskim Taski AERO usisivačima, renomiranog švajcarskog proizvođača.

Ovi usisivači su najtiši na tržištu (za čak 30 % tiši od drugih!), a nivo buke koju emituju kreće se u rasponu od samo 50–53 dB. Ta frekvencija odgovara zvuku koji proizvodi klima uređaj, veš mašina ili ljudski glas normalne visine.

Izneti podatak implicira da se upotrebom ovih usisivača ne remeti mir gostiju u hotelskim sobama ili koncentracija zaposlenih u kancelarijama (pogotovo u onim open-space tipa).

Pomenuti usisivači su najefikasniji na tržištu jer imaju vrhunsku usisnu moć zahvaljujući vakuumskim pumpama velike snage i specijalnim dodacima sa četkama. Uz pomoć njih, efikasno apsorbuju sve čestice nečistoće, prašine, grinja i bakterija, nataložene ne samo na površini vlakana, nego i u potki tkanja.

Što se tiče profesionalnih mašina za pranje itisona / tepiha, u našem dvodecenijskom radu su se najbolje pokazale one koje proizvodi čuveni italijanski proizvođač Wirbel. Na njih se uvek možemo osloniti jer poseduju motore najmodernije generacije i pružaju vrhunske performanse u čišćenju.

Pročitajte još i: Mašinsko pranje tvrdih podova u rukama profesionalaca! >>

Kako čistimo itisone i tepihe u radnim objektima?

Prema vrsti itisona i stepenu zaprljanja, naši higijeničari će odabrati najdelotvornije profesionalne, alkalne hemikalije i adekvatnu mašinu za čišćenje.

Najpre će specijalnim sredstvom ukloniti fleke ukoliko su prisutne. Potom će naneti sprej na bazi enzima (koji služi pripremanju podne obloge za čišćenje) i sačekati da odstoji 10–20 minuta. Nakon toga, pristupiće dubinskom pranju svakog santimetra itisona kako bi cela površina bila ravnomerno oprana.

mašinsko pranje itisona u poslovnim prostorijama invekta 3

Najviše rezultate postižemo najkvalitetnijim mašinama za čišćenje i dovoljnim ponavljanjem tačno određenih pokreta. Ali, i pravilno doziranim rastvorom deterdženta visoke PH vrednosti i vodom odgovarajuće temperature. Prema potrebi, upotrebljavamo i specijalne kisele rastvore kako bismo osvežili boju podne prostirke.

Po završetku pranja, itison će brzo biti suv i funkcionalan zahvaljujući ventilatorima za sušenje i pamučnoj navlaci. Osim toga, izgledaće kao nov, mirisaće osvežavajuće i – trajaće duže.
Pročitajte još i: Poliranje tvrdih podova u profesionalnim građevinama naša je briga! >>

Za mašinsko pranje tepiha u poslovnim prostorijama i druge facility usluge, oslonite se na najstručnije!

Osim što svaki posao održavanja higijene biznis-objekata obavljamo maksimalno profesionalno, na vreme ispunjavajući ugovorene zadatke, postupamo veoma odgovorno i u pogledu zdravstvene zaštite. U prilog ovoj tvrdnji, govore sertifikati koje naša kompanija redovno ažurira:

Naše iskustvo pokazuje da je u poslu potrebno uvek biti dosledan i postojan kako u kvalitetu, tako i u poštovanju dogovorenih obaveza. Ove maksime su naš lajtmotiv kada su u pitanju svi vidovi održavanja poslovnih objekata:

 1. održavanje higijene;
 2. tehničko održavanje;
 3. obezbeđenje;
 4. softversko upravljanje održavanjem objekata;
 5. uređenje zelenila;
 6. zimska služba;
 7. front i back-office usluge podrške;
 8. nabavka papirne galanterije i sanitarnih dispenzera.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa uslugama koje pružamo, možete nam se javiti putem telefona +381 64 70 595 39, imejl-adrese office@invekta.rs ili kontakt-forme ispod ovog teksta. Rado ćemo odgovoriti na njih, sagledati vaše potrebe i izneti najbolji predlog održavanja vašeg preduzeća.

Pročitajte još i: Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova >>

 

  Vrsta usluge: *

  Dinamika: *

   

  POSLEDNJE SA BLOGA

  INSTAGRAM

  FEJSBUK

  Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

  Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

  Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

  Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

  Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

  Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

  Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

  Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

  Poboljšajmo ovu objavu!

  Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

  Ocena čitalaca

  (Ocena je izneta na osnovu unosa)

  0 Komentara

  Pošalji komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Ko radi, taj i – prlja!

  A, mi smo svuda gde se radi.
  Naši klijenti to potvrđuju.