Pranje prozora na visini bez ograničenja i kompromisa

Početna 5 Održavanje poslovnih objekata 5 Čišćenje staklenih površina 5 Pranje prozora na visini bez ograničenja i kompromisa
0
(0)

Pranje prozora na visini potrebuju praktično sve poslovne zgrade: od kancelarijskih građevina sa staklenom fasadom, preko šoping-molova, do javnih preduzeća i ustanova. Dakle, poslovni subjekti kojima je neophodno pranje prozora na visini pripadaju različitim privrednim sektorima širom Republike Srbije.

Pročitajte još i: Facility management – Vodič kroz upravljanje održavanjem nekretnina sa poslovnom namenom >> 

Koji standardi i kvalifikacije moraju biti ispunjeni za pranje prozora na visini?

Čišćenje staklenih površina na komercijalnim i javnim objektima ne može obavljati nekvalifikovano osoblje i bez odgovarajuće obuke, profesionalne opreme i znatnog iskustva. Specijalistički, „all inclusive paket” koji Invekta nudi obuhvata:

 1. iskusne higijeničare, obučene i sertifikovane za alpinističko pranje eksterijera od stakla i drugih materijala (tzv. industrijski alpinisti);
 2. akreditovanu alpinističku opremu (sigurnosne pojaseve i klupe, šlemove, glavnu i pomoćnu užad, sprave za osiguranje i blokere, koturače i karabinere, specijalne patike penjačice i dr.);
 3. flotu najsigurnijih mobilnih platformi i skela za rad na visini;
 4. poštovanje svih procedura u vezi sa bezbednošću ljudstva i objekata.
pranje prozora na visini invekta 3

Foto: Pexels, Natalie Minich / Freepik, Wirestock

Pročitajte još i: Visinsko pranje staklenih fasada za biznis-zgradu u kojoj se nebo ogleda! >> 

Zašto je čisto staklo ne samo lepo, nego i ekonomično?

Prljavi prozori se na posao mogu odraziti višestruko negativno:

 • Estetika objekta je narušena i on se preobraća u ruglo, suprotnost od onoga što bi trebalo da reprezentuje u poslovnom svetu.
 • Kroz stakla prekrivena slojevima prašine, masnoće, oksida, atmosferskih naslaga i ptičjeg izmeta prodire malo sunčeve svetlosti. To rezultira uključivanjem svetla tokom celog radnog dana i posledičnog povećanja potrošnje električne energije.
 • Smanjeno reflektovanje sunčevih zraka i vitamina D loše utiče na zdravlje zaposlenih, dugoročno redukujući njihove radne kapacitete, delovanje i učinak.
Prevencija je zato najbolji lek: unajmiti profesionalnu službu za pranje prozora na visinama, ali i onih koji se mogu čistiti sa zemlje, uz pomoć teleskopskog štapa.

Invektini operateri, specijalizovani za čišćenje staklenih površina, dosežu teško dostupne lokacije i dovode ih u perfektno higijensko stanje. Bilo da to čine penjanjem uz uže ili čišćenjem u levitirajućim korpama, na viljuškarima / dizalicama i platformama / skelama. To je jedan od naših glavnih aduta i razlog zbog kojeg su naše raznovrsne usluge visinskog pranja staklenih površina zatražile mnoge domaće i inostrane firme koje posluju u Srbiji. Komercijalne kancelarijske zgrade, banke, bolnice, trgovinski lanci, tržni centri i mnoge ustanove u gnezdu su naših dugogodišnjih klijenata.

Pročitajte još i: Kako da smanjite troškove održavanja svoje firme? >>

Invekta nikada ne pravi kompromise kada se radi o blistavosti staklenih površina na poslovnom, komercijalnom ili kulturnom objektu!

Naši ekspertski timovi za pranje prozora na visini primenjuju raznovrsne metode i sredstva što osiguravaju najbolje rezultate:

 • pranje pumpama pod visokim pritiskom;
 • ekspertsko hemijsko čišćenje;
 • neabrazivne tehnike;
 • odobrena i prilagođena hemijska sredstva.
pranje prozora na visini invekta 2

Foto: Pexels, Mathias Reding

Posebnu pažnju poklanjamo zgradama pod istorijskom ili kulturnom zaštitom. Za takvu vrstu građevina, elaboriramo naročit pristup i plan čišćenja kako ne bi došlo do bilo kakvog oštećenja javnog dobra.
Pročitajte još i: Održavanje objekata za maksimalnu produktivnost i uspeh u svakoj branši >>

Bezbedno, efikasno i po optimalnoj ceni – Pranje prozora na visini i druge usluge po Invektinom programu

Visinsko čišćenje prozora nije lak posao, te je za mnoge pravi izazov. Tu spora nema. I malo ko će se odlučiti da mu to bude životni poziv. Srećom, Invekta je uvek prednjačila u inovacijama i neustrašivosti kada su poslovni vrhovi u pitanju.

pranje prozora na visini invekta 4

Foto: Unsplash, Klim Musalimov

Održavanje poslovnih objekata (s posebnim akcentom na staklu) naša je pasija i čvrsto opredeljenje. 

Bilo koja građevina komercijalnog tipa, srednje ili velike površine, može biti higijenski i tehnički zbrinuta zalaganjem naše uprave i izvođača dogovorenih radova. I to prema najnovijoj zakonskoj regulativi o zdravlju, bezbednosti i kvalitetu. Osim celokupnog sanitarnog i tehničkog održavanja, svojim klijentima na raspolaganje stavljamo i druge servise iz našeg spektra:

Stoga, ne tražite dalje – na pravom ste mestu. Ovaj tekst je prvi korak ka poboljšanju i olakšanju vašeg rukovođenja firmom. Pozovite nas ili nam pošaljite pisani upit i dobićete profesionalan savet i objektivnu ponudu.

Pročitajte još i: Modernizujte i pospešite svoje poslovanje softverskim upravljanjem! >>

 

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.