Kad Invekta glanca, stakla u vašoj firmi se cakle!

Početna 5 Čišćenje poslovnih prostora 5 Kad Invekta glanca, stakla u vašoj firmi se cakle!
0
(0)

Pranje staklenih površina u poslovnim zgradama od strane profesionalnih higijeničara vašoj firmi pruža višestruke beneficije, a ušteda novca je samo jedna od njih.

Naredni tekst će vas provesti kroz tri najčešća predubeđenja koja neki menadžeri imaju kada je u pitanju proces komercijalnog čišćenja stakala i uputiti vas u sve prednosti koje ono donosi kompanijama.

Pročitajte još i: Visinsko pranje staklenih fasada za biznis-zgradu u kojoj se nebo ogleda! >>

Predrasuda #1: „Čišćenje staklenih površina u poslovnim zgradama nije potrebno sve dok se kroza staklo bar malo vidi.“

Ovo mišljenje je uvreženo naročito među upraviteljima proizvodnih pogona fabrika i magacinskih prostora. Smatrajući da nije važno jesu li prozori na ovim objektima čisti zato što su industrijske namene i zato što radnici kroz njih slabo gledaju, ne obraćaju previše pažnje na njihovu prozirnost. Pogrešno!

Čak i najmane prozorsko okno mora uvek biti čisto i uglancano.

Složićemo se da zaposleni moraju održavati fokus tokom radnog vremena. Međutim, ako su prozori prljavi i kroz njih ne dopire dovoljno prirodne svetlosti, to se dugoročno može negativno odraziti na njihovo raspoloženje, zdravlje i, u krajnjoj liniji, na ukupan učinak.

Dakle, humani uslovi rada, higijenski ispravno okruženje i prijatna atmosfera nešto su bez čega nijedan posao ne može dugo opstati.

Pročitajte još i: Šta je sindrom bolesnih zgrada i da li je prisutan kod vaših zaposlenih >>

Predrasuda #2: „Kakve veze imaju čisti prozori i poslovanje?!“

Na ovo pitanje možemo dati samo jedan odgovor: velike! Ako zamislite svoju poslovnu zgradu kao osobu, setićete se koliko je uredan i prijatan izgled važan pri ostavljanju prvog utiska. Bilo da se radi o potencijalnim partnerima, investitorima ili kandidatima koji bi trebalo da se pridruže vašem timu.

Prljava i musava spoljašnjost sasvim izvesno ne ostavlja pozitivnu impresiju na bilo koga ko dolazi u vašu firmu na poslovni sastanak.

Pretpostavljajući da ni enterijer ne može biti daleko čistiji, u posetiocima će početni entuzijazam zbog dobre poslovne prilike vrlo brzo splasnuti.

pranje staklenih površina invekta 2

Foto: Invekta

Dakle, jasno vam je da se čistoća poslovnih prostorija može direktno odraziti na poslovanje. A, vi ćete, kao mudar i uspešan biznismen, uložiti sve napore da ova „minorna stvar“ ne ugrozi šansu za napredak vašeg preduzeća. Zar ne?

Pročitajte još i: Redovnim čišćenjem kancelarija do veće produktivnosti kompanija >>

Predrasuda #3: „Dobro, ako očistim prozore, ne moram i staklo unutar poslovnog objekta. Ono se bar ne prlja!“

Moraćemo, nažalost, opet da vas razuverimo. Istina je da se spoljašnje staklene površine brže prljaju zbog atmosferskih prilika i drugih faktora.

Ali, i unutrašnja stakla su i te kako podložna taloženju prašine, masnoće i fleka. Pogotovo ona koja se često dodiruju (vrata, pultovi) ili se nalaze u toaletnim i trpezarijskim prostorijama.

A, prašina, puna alergena, može biti veoma opasna za zaposlene koji pate od alergija i astme.

Zbog toga Invekta veliku pažnju usmerava na čišćenje i dezinfekciju stakala unutar zgrada, podjednako kao i na ona koja gledaju na okruženje.

Pročitajte još i: Čišćenje i pranje fasada od mermera, betona i metala na biznis-zgradama >>

Koje delove enterijera i eksterijera obuhvata pranje staklenih površina u poslovnim zgradama?

Sada, kada su sve predrasude pale u vodu, možemo vam reći šta sve u poslovnom prostoru može biti od stakla. Ako bilo koju takvu površinu imate u svom objektu, možete s nama slobodno kontaktirati.

Najpre da kažemo da sve površine izrađene od stakla (flot, reflektujućeg, izolacionog, kaljenog ili laminiranog) moraju uvek biti blistavo čiste, uglancane do savršenstva i besprekorno transparentne. Osim ako nisu peskirane ili obojene.

Jer, primarna funkcija stakla jeste da propušta prirodnu svetlost i toplotu, te da pruža valjanu osvetljenost i prozračnost prostoriji. To je veoma važno i sa aspekta uštede električne i termo-energije.

Opremljeni najefikasnijim hemijskim sredstvima za pranje i poliranje staklenih površi, Invektini higijeničari specijalizovanim tehnikama, spretno i brzo čiste:

 • prozore (unutrašnju i spoljašnju stranu);
 • staklena vrata;
 • pregradne panele i zidove od stakla;
 • prodajne, prijemne i kontakt-pultove;
 • stakla u šalterskim salama;
 • staklene frontove na kuhinjskim i trpezarijskim elementima;
 • ogledala u nus-prostorijama;
 • izloge apoteka, prodavnica u tržnim centrima, marketa, salona automobila i dr.;
 • staklene ograde na spratovima, terasama, statičnim i pokretnim stepeništima u komercijalnim objektima;
 • staklena gazišta (podove, stepenice);
 • staklene bašte;
 • stakla oko unutrašnjih bazena u hotelima i sportskim centrima itd.
pranje staklenih površina invekta 4

Foto: Freepik, Kate Mango Star

Koliko često se mora sprovoditi pranje staklenih površina u poslovnim zgradama?

Redovnost čišćenja stakala zavisi od više faktora:

 • pozicioniranosti zgrade (blizina saobraćajnica, fabrika ili pak prirodnih oblasti bez velikog zagađenja);
 • delatnosti i bližeg okruženja poslovnog objekta (toplane, fabrike teške i hemijske industrije, odnosno ustanove, bolnice, ordinacije, laboratorije, pansioni i hotelski kompleksi);
 • broja zaposlenih i fluktuacije posetilaca (kancelarijske zgrade, tržni centri, prometni hoteli i ustanove).

Po izlasku na teren, naši stručni procenitelji će ustanoviti kakve su potrebe vašeg objekta ne samo u pogledu čišćenja stakala, nego i opšteg održavanja higijene.

Pročitajte još i: Kako da smanjite troškove održavanja svoje firme? >>

Naš cilj: staklo tako čisto da pomislite da ga jednostavno – nema!

Upotrebom specijalnih strugača i aplikatora sa produžecima, u najkraćem roku uklanjamo nataloženu prljavštinu i sa najvećih staklenih površina. Uz obraćanje pažnje na prevenciju ogrebotina i zaštitu ramova od drveta, medijapana, PVC-a i aluminijuma.

Onde gde je potrebno, koristimo se merdevinama i alpinističkom opremom kako bismo dohvatili i valjano očistili i najviše, teško dostupne uglove.

Tu se uglavnom radi o visokim staklenim zidovima u predvorjima hotela, trgovinskih i biznis-centara, svetlarnicima, unutrašnjim staklenim baštama i zastakljenim bazenima.

Zahvaljujući uvoznim mikrofiber-navlakama i koncentrovanim tečnostima koje omogućavaju lako klizanje brisača, stakla ostaju duže čista nego posle standardnog čišćenja.

pranje staklenih površina invekta 3

Foto: Invekta

Profesionalni hemijski rastvori koje primenjujemo efikasni su i u tvrdoj vodi (kakva je pretežno u našoj zemlji), pa kamenac neće ostaviti beličaste mrlje. Uz to, proizvode odličnu penu i tako eliminišu unutrašnje i spoljašnje (atmosferske) nečistoće, otiske prstiju, masnoću, tragove insekata i sve ono što ruži staklo.

Da rezimiramo: kada Invekta očisti staklo, nećete biti sigurni da li je ono uopšte prisutno. Bez ijednog traga prljavštine, vrhunski ispolirano i kristalno providno, lako bi moglo postati optička varka za užurbane poslovne ljude. Srećom, danas se u objektima sa komercijalnom svrhom postavljaju vrata i zidovi od kaljenog stakla, velike otpornosti na lomove. Tako, nema opasnosti od povreda pri hitanju ka poslovnim uspesima.

Ono što moramo istaći jeste sledeće: kada se jednom naviknete na ovako visok standard čistoće, nikada ga se više nećete moći odreći.

Stoga, uživajte u zavidnoj higijeni i eleganciji poslovnog prostora uz našu pomoć: popunite formular i očekujte ponudu prema merilima svoje kompanije.

[wpforms id=”1222″]

 

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.