Čišćenje poslovnog prostora – Veliki plus radnom elanu i uspehu!

Početna 5 Čišćenje poslovnih prostora 5 Čišćenje poslovnog prostora – Veliki plus radnom elanu i uspehu!
0
(0)

Čišćenje poslovnog prostora u mnogome može pospešiti sâm proces rada, motivisanost i produktivnost vaših zaposlenih. Zato bi ambijent u kojem se svakodnevno provodi trećina dana trebalo da bude ne samo tehnički funkcionalan, nego i prijatan. A, time i – radno stimulativan.

Mnoge sociološke i psihološke studije ukazuju na tesnu korelaciju poslovnog okruženja (ne samo kolega, nego i samog objekta) i volje za radom i efikasnosti.
Pročitajte još i: Facility management – Vodič kroz upravljanje održavanjem nekretnina sa poslovnom namenom >>

Dnevno i generalno čišćenje poslovnog prostora u svetlu višeg nivoa poslovnosti i boljeg rangiranja na tržištu

Dobro organizovani direktori i menadžeri znaju da je delegiranje radnih naloga u opisu njihove pozicije i jedini način da sve teče bez distrakcija. Kao što određene stručne zadatke dodeljuju svom kvalifikovanom osoblju, tako i čišćenje poslovnog prostora poveravaju iskusnim higijeničarskim timovima.

Jer, ma koliko se ova vrsta posla pojedinicima činila banalnom, za nju je ipak neophodno znanje, umeće rada na industrijskim mašinama, spretnost i profesionalizam.

čišćenje poslovnog prostora invekta 4

Foto: Invekta

Navedene osobenosti u potpunosti karakterišu Invektine higijeničare i higijeničarke. Tako, čišćenje poslovnog prostora slobodno štriklirajte kao urađeno na listi obaveza.

Od momenta kada utanačimo sve detalje, preuzimamo stvar u svoje ruke da biste vi mogli da se fokusirate na vođenje posla i koordinaciju svojim radnim timom.

Sada sigurno već rezonujete: zaista ne biste želeli da skupocene granitne pločice u holu vašeg biznis-centra budu nepovratno oštećene nepropisnim rukovanjem mašinama za pranje tvrdih podova.
Ili, da najkvalitetnija koža na vašoj direktorskoj fotelji bude uništena nesrećno odabranim hemikalijama, odnosno tehnikama čišćenja.  
Pročitajte još i: Kako da smanjite troškove održavanja svoje firme? >>

Redovno (dnevno) čišćenje

Kao i pri održavanju higijene doma, tako i čišćenje poslovnog prostora mora biti u redovnim intervalima. Za neke objekte (hotele, medicinske ustanove), to znači svakoga dana, više puta dnevno (naročito zajedničkih boravaka i nusprostorija). Za neke druge, dovoljno je čišćenje jedanput tokom dana (kancelarije, određeni fabrički pogoni). A, u trećim pak: dva do tri puta nedeljno (magacini, izložbeni saloni).

Šta spada u dnevno održavanje higijene kancelarija?

Invektin higijeničarski tim svoje aktivnosti obično sprovodi mimo radnog vremena klijenta kako ne bi uzurpirao mesto za rad i ometao tamošnje zaposlene.

U dovoljnom broju i raspoređeni za najefikasnije delovanje, pristupaju:

 • brisanju stolova, fiokara, polica i ormara;
 • uklanjanju prašine i tragova prstiju sa kompjutera i pripadajućih komponenti;
 • dezinfekciji tastatura i miševa;
 • prebrisavanju stolica;
 • usisavanju tapaciranog nameštaja i itisona;
 • ribanju i dezinfekciji svih površina i predmeta u toaletu (uključujući i sušače za ruke);
 • pranju i dezinfekciji trpezarijskog nameštaja i aparata;
 • mopovanju podova;
 • čišćenju kanti za smeće i zameni kesa;
 • punjenju dozatora za sapune i dezinficijense;
 • dopuni dispenzera za ubruse i toalet papir.
Nakon sanitarnog protokola, nastoje da sve vrate na svoje mesto kako bi sutradan vaše zaposlene dočekali čisti i uredni stolovi, celokupan kancelarijski prostor i pridružne prostorije.
Pročitajte još i: Diskretno i sigurno čišćenje banaka >> 

Generalno (temeljno) čišćenje

Kada je reč o generalnom čišćenju, ono se izvodi periodično (na tri do šest meseci), izuzev u slučaju promene zakupca lokala, molerskih i drugih zanatskih radova.

Da bi poslovni objekat bio detaljno očišćen od plafona do poda, naše dualne ekipe (higijeničarke i higijeničari mašinisti) spremno se hvataju u koštac sa svim tačkama. Kako onim vertikalnim (zidovi, stakla, vrata), tako i horizontalnim (tvrdi patosi, meke podne obloge, tapacirani nameštaj).

Njihovim delovanjem su obuhvaćene ne samo zone sa velikom frekventnošću prolaska i korišćenja, nego i ona često zanemarena područja. Nijedan pedalj, dakle, ne ostaje neispitan i netretiran!
čišćenje poslovnog prostora invekta 2

Foto: Freepik / Invekta

Na radnoj listi našeg tima, nalazi se:

čišćenje poslovnog prostora invekta 3

Foto: Invekta

Jedini cilj kojim se prilikom sanitizacije rukovodi jeste izvanredna čistoća komercijalnog objekta i njegova transformacija u pogledu spremnosti za svaki trenutak poslovanja klijenata.
Pročitajte još i: Mašinsko pranje tvrdih podova u rukama profesionalaca! >>

Poslovni sektori u Srbiji koji zahtevaju konstantno profesionalno čišćenje poslovnog prostora

Srednja i velika preduzeća u različitim gradovima naše zemlje sve češće se odlučuju na saradnju sa spoljnim partnerom (eng. outsourcing) kada je u pitanju komercijalno čišćenje. To je prevashodno iz razloga ekonomičnosti i praktičnosti.

Naime, računica pokazuje da je isplativije ovaj kompleksni posao poveriti agenciji sa dugoročnim iskustvom, velikim brojem radnika i kontigentom profesionalne opreme i mašina. Jednostavno, veliki biznisi ne žele traćiti svoje resurse na sanitarno i(li) tehničko održavanje. Radije će ta zaduženja delegirati nekome ko je uveliko u tom poslu i raspolaže svim onim što je neophodno za njegov nesmetani tok.

A, Invekta je tu da spremno dočeka njihovu odluku. Zbog toga su naši najveći klijenti:

Ako smatrate da i vaš poslovni objekat treba da bude podržan našim uslugama, pošaljite nam zahtev za ponudu. Na sastanku ćemo razmotriti sve aspekte relevantne za održavanje vašeg komercijalnog prostora i izneti najbolji predlog za vas.

Pročitajte još i: Kako obezbediti zdrave uslove za rad u open-space kancelarijama? >>

 

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.