0
(0)

Industrijsko čišćenje podova izvode specijalizovani higijeničari, koji su prošli stručnu obuku za rad na profesionalnim mašinama i za pripremu hemikalija u pravilnoj razblaženosti. Navedeno implicira da industrijsko čišćenje podova nikako ne mogu i ne smeju obavljati nestručna lica. U tom slučaju bi moglo doći do povreda samih mašinista i drugih prisutnih u objektu. Ali, i do nepovratnog ošećenja tretiranih podloga.

Pročitajte još i: Agencije za čišćenje u Beogradu >>

Šta tačno označava industrijsko čišćenje podova i gde sve nalazi primenu?

Premda u sintagmi industrijsko čišćenje podova postoji odrednica industrijski, održavanje higijene tvrdih podloga nije rezervisano samo za industrijske hale. Naziv potiče od specifikacije primenjenih postupaka (mašina, tehnika i metoda), koji se značajno razlikuje od čišćenja pločica i drugih obloga u kućama i stanovima. Slično distinkciji industrijske proizvodnje hrane i domaće pripreme. Tako, na primer, industrijsko čišćenje podova obuhvata osobitu pripremu i plan konstruisan prema karakteristikama i upotrebnoj vrednosti pokrivnog sloja.

U kućnim uslovima, obično je dovoljno nedeljno prebrisavanje patosa uz pomoć briska i nekoliko kapi sredstva za čišćenje. S druge strane, podovi u fabrikama, skladištima, marketima, tržnim centrima i peronskim / čeking-salama na stanicama / aerodromima nalažu potpuno drugačiji pristup. 
Pročitajte još i: Profesionalno sanitarno održavanje komercijalnih zgrada >>
industrijsko čišćenje podova invekta 2

Foto: Invekta

Od konstruktivnog plana do realizacije

Nakon izlaska na teren i sagledavanja osobenosti i potreba prostora (konkretno poda), Invektini specijalisti sačinjavaju odgovarajući raspored mera čišćenja. Njime su obuhvaćene sledeće bitne stavke:

 • tip tvrde podloge (keramika / granit / mermer / teraco, asfalt / beton / bigar (travertin), linoleum / plastične mase i dr.);
 • veličina podloge;
 • pristupačnost (prisustvo mašina / postrojenja / proizvodnih traka, polica i drugih nepokretnih predmeta);
 • namena, način i učestalost korišćenja.
Jedino ovakvo postupanje – temeljno i odgovorno – pruža osiguranje da će pod u vašem objektu biti maksimalno zaštićen, čist i ugledan. Rečju, da će odavati najbolju moguću sliku vašeg poslovanja.
Pročitajte još i: Kada vam zatreba čišćenje poslovnih objekata, koga treba pozvati? >>

Kojim mašinama za industrijsko čišćenje podova raspolažemo?

Da bi svaka fuga i šara bile valjano oprane, prvo se mora odrediti stepen zaprljanja, a prema njemu i vrsta četke, broj rotacija i tip hemijskog sredstva. Profesionalne mašine koje Invekta ima u svom bogatom parku svrstavaju se u red najkvalitetnijih: Wirbel, Hako, Ruby i druge.

Bilo da su vozne ili gurajuće, benzinskog, električnog ili baterijskog pogona, njihova efikasnost se ne dovodi u pitanje. Razlog tome je što se odabir vrši u odnosu na ukupnu površinu poda i dostupnost njenih particija.

Za srednje i manje površine, sa više nepristupačnih uglova, uzimaju se gurajući aparati više okretnosti i fleksibilnosti, koji mogu svuda zaći. Kapacitet njihovog kanistera za tečnost je 40, odnosno 65 l.

industrijsko čišćenje podova invekta 3

Foto: Invekta

U čišćenju velikih površina je idealna vozna, ergonomska mašina, sa četkom širine 65 cm, baterijom koja traje 3,5 sata i mogućnošću električnog napajanja. Prema našoj praksi, kapacitet tečnosti od 120 l i pogon na prednjem točku obezbeđuju odlične performanse i postignuća.

Specifičnost rada na ovim mašinama se manifestuje u dubinskom pranju podloge četkama i sunđerastim kaišem. I – simultanom usisavanju nečistoće i vode. Površina iza njih ostaje suva u najvišem stepenu i time brzo spremna za bezbedno korišćenje.
Pročitajte još i: Mašinsko pranje tvrdih podova u rukama profesionalaca! >>

Virtuoznost naših higijenskih tehničara kad je u pitanju industrijsko čišćenje podova svih vrsta

Pločice i druge podne obloge u fabričkim radionicama, garažama, skladištima i distributivnim centrima svakodnevno trpe veliko opterećenje i brzo postaju pohabani. Da bi patos u fabričkom i drugom radnom okruženju bio otporniji na abraziju, udarce i negativna dejstva ulja, rastvarača i teških hemikalija, on mora biti redovno čišćen. U to nema sumnje. Zato naša profesionalna usluga industrijskog čišćenja podova neizostavno uključuje:

 • celokupnu opremu (mašine, pomoćne alate, repromaterijal i hemijske tečnosti);
 • najsavremeniju tehnologiju i metode;
 • akreditovane higijeničare mašiniste, kompetentne za rad na svim tvrdim podlogama;
 • izvršenje naloga u zadatom terminu i roku.
industrijsko čišćenje podova invekta 4

Foto: Invekta AI

U industrijskim halama kroz koje se kreću vozila (kamioni, viljuškari), prva faza u postupku čišćenja podrazumeva nanošenje razgrađivača masnoće i teških naslaga. Nakon 15-ak minuta, sredstvo za odmašćivanje se, zajedno sa nataloženim nečistoćama, uklanja mašinom za ekstrakciju. Da bi dubinski očistili fleke i skinuli oštećenu polituru (npr., sa vinilnih i linolumskih podova), naši higijeničari koriste rotacionu mašinu, neutralizator i specijalni deterdžent. Na kraju se nanosi novi sloj politure (mat ili sjajna), a tretirano područje postaje spremno za upotrebu nakon dva–tri sata. Dotad se postavlja tabla upozorenja o vlažnom i klizavom podu ne bi li se izbegli potencijalni akcidenti.

Pročitajte još i: Poliranje tvrdih podova u profesionalnim građevinama naša je briga! >>

Obnovite tvrde podloge u svom komercijalnom objektu!

Invekta ne pravi pitanje koji tip tvrdih podova se nalazi u vašem objektu jer za čistoću i blistavost svakog od njih ima rešenje. Svakodnevno pranje, obnavljanje i osvežavanje, dubinsko čišćenje i završni sjaj – delatnost kojom se bavite determiniše vrstu i redovnost održavanja.

Naše usluge su adaptilne i lako se usklađuju sa vašim potrebama, dinamikom rada i raspoloživim budžetom.

Jednom kada Invektin higijeničarski tim u svoje ruke uzme održavanje higijene vašeg poslovnog prostora, pitaćete se kako je ranije uopšte mogao funkcionisati. Sa nama, prašnjavi podovi sa naslagama masnoće, tragovima guma, rđe i drugih nečistoća već sutra mogu postati prošlost.

I ne brinite: naši supervizori će osigurati da nijedno industrijsko čišćenje podova u vašem biznis-objektu nikad ne posustane u kvalitetu ni za jedan jedini procenat.

Pročitajte još i: Facility management – Vodič kroz upravljanje održavanjem nekretnina sa poslovnom namenom >>

 

  Vrsta usluge: *

  Dinamika: *

   

  POSLEDNJE SA BLOGA

  INSTAGRAM

  FEJSBUK

  Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

  Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

  Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

  Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

  Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

  Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

  Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

  Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

  Poboljšajmo ovu objavu!

  Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

  Ocena čitalaca

  (Ocena je izneta na osnovu unosa)

  0 Komentara

  Pošalji komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  Ko radi, taj i – prlja!

  A, mi smo svuda gde se radi.
  Naši klijenti to potvrđuju.