Od kog je značaja za vaš biznis čišćenje objekata?

Početna 5 Čišćenje poslovnih prostora 5 Od kog je značaja za vaš biznis čišćenje objekata?
0
(0)

Čišćenje objekata, za one koji „poznaju materiju”, implicira profesionalno sanitarno zbrinjavanje poslovnih prostora: kancelarija, fabričkih hala, skladišta, bolnica, hotela, obrazovnih ustanova i dr.

čišćenje objekata invekta 3

Foto: Freepik / Pexels, Liliana Drew

Odrednica profesionalno ne ukazuje samo na organizovano i plansko čišćenje od strane stručnih higijeničara, već i na primenu industrijskih mašina i sredstava. Onih koji se ne mogu naći u slobodnoj prodaji, namenjenih kućnoj upotrebi.

Pročitajte još i: Perfektna higijena u teretani – Prvi preduslov da pobedite konkurenciju! >>

Komercijalno čišćenje objekata u tančine

Nakon inicijalne provere prostora (obilaska, inspekcije strukture i izrade plana za praćenje), Invekta pristupa svim radnjama koje čišćenje objekata podrazumeva. To su:

  • uklanjanje smeća (odlaganje postojećeg i zamena kesa novim);
  • čišćenje i brisanje (uklanjanje prljavštine, prašine, paučine, masnih i drugih fleka sa zidova, plafona i montažnih objekata iznad novoa pogleda);
  • dezinfekcija (prskanje neutralnog dezinficijensa i vlažno brisanje površina koje se učestalo dodiruju i imaju puno kontaminata: kvake, prekidači, stolovi);
  • čišćenje poda (usisavanje itisona od ugla do ugla, brisanje razblaženim deterdžentima namenjenih određenim površinama);
  • sanitacija kupatila (temeljna i pravilna dezinfekcija kupatila i svih predmeta u njemu: kvaka, lavaboa, slavina, toaletnih šolja, pisoara, polica za presvlačenje odojčadi);
  • dopuna dispenzera za ubruse / WC papir, tečni sapun / dezinfekciona sredstva;
  • bezbedonosne mere: postavljanje upozoravajućeg znaka mokar pod.
čišćenje objekata invekta 2

Foto: Freepik / Pixabay, Yerson Retamal

Kada naši obučeni i iskustveni higijeničari sprovedu sve sanitarne radnje koje poslovni prostor zahteva, nastupa faza kontrole njihovog radnog učinka. Finalnu proveru svake prostorije i predmeta vrši šef higijeničara, kontrolišući kvalitet čistoće i vraćanje inventara u poziciju za upotrebu. Tako se zaokružuje proces čišćenja i objekat priprema za novo korišćenje.

Pročitajte još i: Diskretno i sigurno čišćenje banaka >>

Koliko je sanitizacija prostora zaista bitna za vaš biznis?

Eksploatacija objekta korelira sa mnogo činilaca: primarnom njegovom namenom, učestalošću korišćenja, brojem ljudi koji u njemu obavljaju određene aktivnosti. Zavisi i od njegove lokacije i strukturisanosti.

Tako su, npr., proizvodni pogoni i magacini obično izmešteni na prigradska zemljišta. U njih se direktno ulazi spolja, a između polica / mašinskih postrojenja prolaze viljuškari i druge mašine. Ovi činioci više degradiraju higijenu ovakvih objekata nego što je to slučaj sa, recimo, tržnim centrom ili zdravstvenom ustanovom, koji imaju predvorja i uređene pristupne tačke.

Ako bismo izvršili komparaciju, mogli bismo uvideti da je u industrijskom sektoru potrebno sprovoditi intenzivnije čišćenje objekata zbog težeg prljanja. Nanosi blata, lišća i druge spoljne prljavštine, ambalažni otpad, naslage fabričkih ulja i tragovi guma zahtevaju češće mašinsko pranje tvrdih podova. Dubinsko i regenerišuće.

U odnosu na industrijske prostore, komercijalni i javni notiraju veću posećenost, ali obično manje zaprljanje. U takvim objektima, popločanim keramičkim i drugim pločicama, isto se koriste mašine za pranje podova. Ali, njima se pridružuju i one za poliranje kako bi podne obloge (uključujući i fuge) bile dovedene u savršenstvo izgleda.

Pročitajte još i: Industrijsko čišćenje podova >>

Šta sve ovo praktično znači u smislu poslovanja?

Kako bismo bili koncizni, modifikovaćemo jednu narodnu izreku i tako sumirati značaj čišćenja objekata: čistoća je pola konverzije. 

Pojasnićemo za svaki slučaj. Pod pretpostavkom da se vaš radnik / klijent / kupac nalazi „u pravo vreme na pravom mestu”, jasno je da svi uslovi bezbednog i ugodnog korišćenja vaših radnih prostorija moraju biti ispunjeni.

čišćenje objekata invekta 4

Foto: Freepik

Poslovna zgrada, maloprodajna radnja, proizvodni pogon, magacin ili bolnička soba – svim ovim ambijentima je zajednička čistoća. To je, da tako kažemo, neka vrsta scenografije, koja daje poseban štimung i datu radnju (sastanak / kupovinu / proizvodnju) čini lepšom i prijatnijom.

Ako nje nema, budite sigurni da će korisnici s vremenom početi da se osećaju nelagodno, dolaske će svesti na minimum i nijedan poklon / popust / bonus ih neće privući. Profesionalnost će izgubiti na snazi, a posao trpeti.

Utisak, mišljenje i osećaj – to je ono što se jedino računa i što ima težinu. Ukoliko su ova tri entiteta pozitivna, sve je na vašoj strani – vaš biznis će cvetati!
Pročitajte još i: Šta podrazumeva profesionalno čišćenje hotela? >>

Oblasti koje još obuhvata čišćenje objekata

Kada se želi izvršiti detaljno i sitematično čišćenje objekata, onda se njegov važan deo usmerava na HVAC sistem. Apropo zdravstvene dobrobiti svih korisnika datog objekta, sistem grejanja, hlađenja i ventilacije neizostavno mora imati adekvatan tretman.

Redovno održavanje HVAC-a će značajno redukovati pojavu raznih respiratornih oboljenja i alergija. Time će biti zaštićeni vaši zaposleni (koji najduže obitavaju u prostoru), ali i svi oni koji su tu znatno kraće (posetioci / klijenti / saradnici / kupci / gosti).

Pored HVAC-a, ne treba zanemariti ni solarne panele na industrijskim objektima. Njihova nečistoća neće ugroziti zdravlje prisutnih, ali će se direktno negativno odraziti na budžet vaše firme.

Troškovi će porasti zbog nepotrebne upotrebe električne energije usled smanjene efikasnosti solarnih ploča i nedovoljnog kumuliranja svetlosne energije.

Zbog toga je od velike važnosti posao čišćenja panela poveriti timu koji će bezbedno i sa najvećom pažnjom podići nivo njihove higijene i, time, njihov radni učinak.

Kompanija Invekta već dve decenije brine o standardu čistoće svih segmenata poslovnih objekata u Republici Srbiji. Zahvaljujući pažljivo selektovanim higijeničarima i kontigentu najkvalitetnije opreme, svaki prostor biva osvežen, lišen patogena i – obnovljen. Pošaljite nam Upit za ponudu kako biste dobili predlog saglasan vašim potrebama.

Pročitajte još i: Modernizujte i pospešite svoje poslovanje softverskim upravljanjem! >>

 

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.