Početna 5 Održavanje poslovnih objekata 5 Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova 5 Industrijsko čišćenje – Potpora skupu fabričkih aktivnosti
0
(0)

Industrijsko čišćenje se odnosi na celinu higijenskog tretiranja unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora u okviru privrednog objekta: industrijskog parka ili drugog komercijalnog centra.

U tekstu koji sledi, fokusiraćemo se na industrijske parkove i bliže objasniti pojam profesionalnog održavanja higijene u njima.

Pročitajte još i: Čišćenje fabrika i održavanje fabričkih krugova >>

Gde god se privredna zona nalazila, industrijsko čišćenje mora biti uvek dostupno

Industrijski ili biznis-parkovi predstavljaju organizovanu koncentraciju fabričkih postrojenja, pridruženih objekata i infrastrukture u posebnoj regiji. Ma kolike prednosti postojanja ovih parkova u gradskim četvrtima bile, oni se ipak ubrzano izmeštaju na lokalitete izvan naselja. Razlog tome su sve glasniji zahtevi koji se tiču zaštite životne okoline, ali i faktori pragmatičnosti i ekonomičnosti.

Područja industrijskih kompleksa obično povezuju objekte jedne firme: proizvodne hale, skladišta, hemijska postrojenja, garaže, parkinge, čvorišta za distribuciju i upravne zgrade. Ali, i više kompanija se može naći u ovim kompleksima, što ih čini nalik svojevrsnim gradovima koji samostalno funkcionišu. U tom pogledu, kao i stambene zgrade, zahtevaju svakovrsno održavanje: tehničko, sanitarno, botaničko-dendrološko, ekološko

A, Invektini timovi su uvek dostupni i spremni da pruže sve navedene usluge (i još po koju) uz obavezni softverski monitoring izvršenja radnih naloga.
Pročitajte još i: Modernizujte i pospešite svoje poslovanje softverskim upravljanjem! >>

Koje aktivnosti podrazumeva održavanje higijene industrijskih parkova i jedinica?

Kao neizostavan element brige o složenom fabričkom sistemu, industrijsko čišćenje podrazumeva sledeće obavezne elemente:

  • angažman specijalizovanih tehničara koji su prošli posebne obuke;
  • profesionalne mašine za pranje i poliranje tvrdih podova;
  • industrijske hemikalije za sve faze čišćenja;
  • druge alate i sredstva (mopove, merdevine, teleskopske štapove, alpinističku opremu i dr.);
  • opremu za specijalno higijensko održavanje (HVAC, solarne ploče);
  • dodatno: profesionalne mašine i vozila za uređivanje zelenila i uklanjanje snega.
industrijsko čišćenje invekta 2

Foto: Freepik, Aleksandar Little Wolf

Same usluge održavanja higijene, kao i termin i trajanje njihovog izvođenja, prilagođavaju se datom objektu i opštim potrebama poslovanja. Tako Invektini čistači i čistačice pružaju podršku industrijskim objektima pred (re)otvaranjem. I – nastavljaju dalje sa redovnim, dnevnim čišćenjem i periodičnim, generalnim.

Revnosno i odgovorno sprovodeći generalno čišćenje, vrše finalnu pripremu za eksploataciju objekta koji je pred (ponovnim) startovanjem. Uklanjaju ostatke ambalaže i materijala iza građevinskih radova, prašinu, nanose zemlje i druge nečistoće sa podova, zidova, staklenih i drugih površina.

Na taj način obezbeđuju čisto, zdravo i sigurno radno okruženje za vaše zaposlene. Istovremeno omogućavajući uslove za njihov nesmetan rad i najviši stepen produktivnosti.

I, ma šta fabrika proizvodila (hranu, lekove, motore, aparate) ili ma koje produkte magacin skladištio (tehniku, odeću, bebi-opremu, građevinski materijal), higijena se ne sme prenebregnuti.

industrijsko čišćenje invekta 4

Foto: Freepik, Usertrmk

Isto važi za eventualnu pojavu štetočina i insekata – deratizacija i dezinsekcija su obavezne. Kako sa stanovišta zdravstvene bezbednosti, tako i sa aspekta zaštite mašina, električnih uređaja, materijala i pohranjene robe.

Pročitajte još i: Kako da posle građevinskih radova spremni dočekate otvaranje poslovnog objekta? >>

Industrijsko čišćenje podova

Zahvaljujući najefikasnijim profesionalnim mašinama za industrijsko čišćenje podova, namenjenih velikim površinama, svaki deo tvrde podloge biće valjano očišćen.

industrijsko čišćenje invekta 3

Foto: Invekta / Freepik, Wirestock

Vozne i gurajuće mašine, odabrane prema veličini i strukturi objekta, Invektini higijeničari-tehničari spretno i znalački koriste ne bi li postigli najbolje rezultate. To znači pranje i poliranje poda pedantno i bez ikakvih oštećenja (ogrebotina, skidanja zaštitnog sloja, promene boje / završne politure i sl.).

Zbog ovakvih ciljeva, ništa ne prepuštamo slučaju. Ni selekciju i regrutaciju higijeničara, ni tehnologiju, ni pomoćna sredstva za rad. Zato za sva tri segmenta biramo samo najbolje. Odgovorne mašiniste sa iskustvom, proizvođače Ruby, Hako, Wirbel i druge, hemikalije sa najvišim dejstvom i inostranu opremu.

Pročitajte još i: Industrijsko čišćenje podova >>

Šta bi, u pogledu higijene, još moglo biti potrebno vašem industrijskom objektu?

Osim pomenutih redovnih i generalnih čišćenja, industrijski objekti (prema svojoj specifikaciji) mogu nalagati i održavanje HVAC sistema i čišćenje solarnih panela.

U savremene proizvodne pogone je integrisan automatski sistem grejanja, hlađenja i ventilacije, koji se mora održavati. Njegovo pravilno tehničko / higijensko održavanje je neophodno kako bi se izbegao sindrom bolesnih zgrada i zaštitilo zdravlje zaposlenih. Drugi razlog je obezbeđenje optimalnih uslova za čuvanje robe koja ne sme biti izložena promenljivim uslovima (temperatura, vlaga).

S obzirom na zdravstvenu profilaksu onih koji u datom prostoru borave, nikako ne treba zaboraviti na sredstva za primarnu ličnu higijenu (sapune, dezinficijense, ubruse i toalet papir). Kao ni na dozatore i dispenzere za njihovo držanje i jednostavno svakodnevno korišćenje.

Kada su u pitanju solarni paneli na fabričkim halama i u solarnim parkovima, ni oni ne mogu pravilno funkcionisati i biti maksimalno efikasni ako se sa njih redovno ne uklanja prljavština.

Ukoliko smatrate da bi vašem objektu bio potreban još neki vid zbrinjavanja, pogledajte koje još usluge nudimo. A, ukoliko imate dodatnih pitanja i zahteva, možete nam se obratiti na nekoliko načina: telefonom (+381 64 70 595 39), imejlom (office@invekta.rs) ili putem upitne forme.

 

    Vrsta usluge: *

    Dinamika: *

    POSLEDNJE SA BLOGA

    INSTAGRAM

    FEJSBUK

    Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

    Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

    Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

    Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

    Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

    Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

    Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

    Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

    Poboljšajmo ovu objavu!

    Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

    Ocena čitalaca

    (Ocena je izneta na osnovu unosa)

    0 Komentara

    Pošalji komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Ko radi, taj i – prlja!

    A, mi smo svuda gde se radi.
    Naši klijenti to potvrđuju.