Kako da posle građevinskih radova spremni dočekate otvaranje poslovnog objekta?

Početna 5 Čišćenje poslovnih prostora 5 Kako da posle građevinskih radova spremni dočekate otvaranje poslovnog objekta?
0
(0)

Čišćenje poslovnih objekata posle građevinskih radova naša je ekspertiza i aktivnost koja nam omogućava da pokažemo šta sve umemo: ručno i mašinski. Mada se mnogi pribojavaju da se uhvate u koštac sa prostorijama iz kojih su građevinski i drugi majstori tek izašli, za nas je to posebno zadovoljstvo.

Možda ovo izgleda začuđujuće, ali pokazaćemo vam kroz tekst koji sledi zbog čega uživamo u svim aktivnostima koje podrazumeva čišćenje poslovnih objekata posle građevinskih radova.

Pročitajte još i: Šta za vaše poslovanje znači generalno čišćenje objekata? >>

Tvrdimo: čišćenje poslovnih objekata posle građevinskih radova nije bauk!

Mnogi klijenti su nam se poverili da su očajavali dok su gledali kako izgleda poslovni prostor koji samo što nije bio svečano otvoren: šut, krhotine, malter, mrlje od kreča, prašina, ostaci kablova i ambalaže na sve strane! I povrh svega: nonšalantni odgovor majstorâ da nema razloga za brigu – za neki sat će sve biti cakum-pakum.

I svaki put bismo mogli da zamislimo izraz lica menadžera objekta koji zna da pod hitno mora nešto da preduzme jer će u suprotnom doći do kašnjenja u otvaranju. I ne samo to! Bezbednost zaposlenih, posetilaca i kupaca biće ugrožena.

Upravo svest o važnosti pravovremene reakcije i dobra informisanost o pouzdanoj firmi koja će spremno podržati svaki poslovni projekat oličenje su kvalitetne i odgovorne uprave.

Budući da se „sličan sličnom raduje”, sa takvim klijentima uz puno volje ostvarujemo saradnju i izrađujemo plan za čišćenje poslovnog objekta posle građevinskih radova.

Brzom i efikasnom postupanju smo vični iz više razloga:

  • 20-godišnjeg iskustva u održavanju higijene svih vrsta i veličina poslovnih prostora;
  • spremnosti brojnog tima higijeničara, edukovanog i veoma iskusnog u generalnim čišćenjima;
  • odličnoj opremljenosti mašinama i hemijskim sredstvima za profesionalno, industrijsko održavanje higijene.
čišćenje poslovnih objekata posle građevinskih radova invekta 2

Foto: AI

Zbog svega navedenog, mi se ne bojimo čišćenja poslovnih zgrada nakon bilo kojih građevinskih radova. To se ne odnosi samo na nove objekte, već i na one posle selidbi, renoviranja ili havarija.

Kada vaši majstori iznesu merdevine, kofe i kutije sa alatom, nastupa uvežbana ekipa Invektinih higijeničara i higijeničarki – „naoružanih” marljivošću, pedantnošću, brzinom, znanjem i najboljim sanitarnim sredstvima.
Pročitajte još i: Kada vam zatreba čišćenje poslovnih objekata, koga treba pozvati? >>

(Re)startovanje kojih komercijalnih objekata smo potpomogli?

Sigurno ste se već susreli sa našim motom: Ko radi, taj i – prlja. A, mi smo svuda gde se radi! Naši klijenti to potvrđuju. Pa, koji su to klijenti, pitate se.

Za dve decenije, koliko poslujemo u Srbiji, očistili smo i pripremili za (re)otvaranje stotine firmi, ustanova, organizacija, medijskih kuća… Nije nam stran (ni oduran!) nijedan prostor u kojem se obavlja neka poslovna delatnost:

čišćenje poslovnih objekata posle građevinskih radova invekta 3

Foto: Invekta

Tokom višegodišnjeg rada, susretali smo se najrazličtijim nivoima i tipovima zaprljanosti: od najmasnijih pločica u fabrikama prehrambenog ulja ili auto-maziva, preko silosa žitarica (kojima se ne vidi dno i sa hiljadu slojeva prašine i paučine), do apoteka i drogerija sa preparatima u najfinijim pakovanjima.

I, šta mislite: posle kog čišćenja smo najponosniji?

Pročitajte još i: Održavanje čistoće poslovnih prostora – Težak izazov ili rutinski posao? >>

Kako izgleda i koliko traje generalno čišćenje poslovnih objekata posle građevinskih radova?

Hajde da ne generalizujemo: postoje majstori i građevinski radnici koji vode računa o higijeni prostora u kojem rade i koji se trude da iza sebe ostave što manje nereda.

Napravili ste grimasu, zar ne? Istina, takvi su zaista retki.

Međutim, dobra vest je da postoje timovi kao što je naš: koji će uglancati svaki kutak vašeg komercijalnog prostora pre nego što stignu direktori, državni zvaničnici, ugledne javne ličnosti i TV-reporteri. I to će učiniti sa pijetetom i osmehom! A, vi ćete biti (konačno) rasterećeni.

Pročitajte još i: Kad Invekta glanca, stakla u vašoj firmi se cakle! >>

Od plafona do poda – blistava čistoća i svež miris. To je ono što svi želimo!

Kada preuzmu vaš prostor, članovi naše ekipe se raspoređuju prema površinama i prostorijama za koje su specijalizovani. Najpre se izbacuje sav otpad i odlaže na bezbedno mesto. Potom slede akcije higijenskog tretiranja svih površi.

Muškarci su obično zaduženi za mašinsko pranje i poliranje tvrdih podova, odnosno za dubinsko mašinsko pranje itisona i nameštaja. Higijeničarke se najčešće bave brisanjem i poliranjem mobilijara, toaleta, vrata i staklenih površina. Takođe, i opskrbljivanjem dispenzera ubrusima, toalet-papirom, tečnim sapunom i dezinficijensima.

Svi zajedno obraćaju pažnju na tragove kreča, glet-mase i farbe po patosu, ivicama pločica, staklu i futerima, kao i oko prekidača i utičnica. Ukoliko je potrebno, naslage skidaju špahtlom, delikatno vodeći računa da ne oštete površinu.

čišćenje poslovnih objekata posle građevinskih radova invekta 4

Foto: Freepik

U zavisnosti od veličine prostora, pristupačnosti i vrste higijenskih aktivnosti koje je potrebno sprovesti, generalno čišćenje može trajati od 4-5 do 10-ak sati.

Prema svim pobrojanim zahtevima, angažuje se potreban broj higijeničara, i to onih koji imaju najviše iskustva u datom tipu objekta. Takođe, naš šef higijeničara, koji rukovodi akcijom čišćenja, određuje koja će oprema biti upotrebljena. Po završetku čišćenja, on sprovodi finalno čekiranje i, ako za tim ima potrebe, daje sugestije za korekciju i poboljšanje.

Pročitajte još i: Lakši monitoring higijene biznis-objekata pomoću softvera >>

A, šta je sa spoljašnjošću objekta posle njegove izgradnje ili renoviranja?

I za to imamo leka! Čišćenje fasada od bilo kog materijala (stakla, alubonda, betona i dr.) obavljaju naši specijalizovani higijeničari-alipinisti – krajnje efikasno i bezbedno.

Dakle, mi smo završna faza u projektu komercijalne gradnje. Ona trešnja na torti koja vaš novoizgrađeni ili renovirani objekat čini zadivljujućim i podiže mu reputaciju.

Dok vaši građevinci i moleri izvode poslednje etape svojih poslova, vreme je da se mi polako pripremamo. Pozovite nas ili nam pošaljite upit za ponudu. Sigurni smo da ćemo izneti predlog koji će vam se dopasti.

Pročitajte još i: Čišćenje solarnih panela na fabrikama i halama znači veću energetsku snagu! >>

POSLEDNJE SA BLOGA

INSTAGRAM

FEJSBUK

Ako vam se svideo sadržaj članka, podelite ga s kolegama i prijateljima.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili.

Koliko je ovaj sadržaj koristan za vas?

Kliknite na zvezdicu da biste ocenili!

Prosečna ocena 0 / 5. Broj glasova: 0

Nema glasova do sada! Budite prvi koji će oceniti ovu objavu.

Žao nam je što vam ova objava nije bila korisna!

Poboljšajmo ovu objavu!

Recite nam kako možemo da poboljšamo ovu objavu?

Ocena čitalaca

(Ocena je izneta na osnovu unosa)

0 Komentara

Pošalji komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ko radi, taj i – prlja!

A, mi smo svuda gde se radi.
Naši klijenti to potvrđuju.